Grillad lax med bön-rucolasallad

Grillad lax i folie och sallad i skål.

Grilla lax i folie så slipper du att den fastnar på gallret. Bjud en härlig bönsallad med rucola till. Det är gott med en klick tzatziki, pesto eller guacamole till.

6 st
40 min

Ingredienser

  • 700 g laxfilé, gärna mittbit med skinn
  • 1 citron, tunt skivad
  • ½ kruka dill
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt och nymald svartpeppar
  • 2 stora ark grillfolie

Bönsallad med ruccola

  • 1 förpackning (ca 400 g) blandade bönor, sköljda och avrunna
  • 1 förpackning (ca 400 g) stora vita bönor, sköljda och avrunna
  • 1 burk (150 g) majskorn, avrunna
  • 1 burk (200 g) strimlad grillad paprika i olja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 påse (65 g) ruccola
  • ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

Till servering

  • Pesto, tzatziki eller guacamole

Gör så här

  1. Förbered en fin glöd.
  2. Bena ur laxen och lägg den på dubbla folieark med skinnsidan ner. Salta och peppra ordentligt.
  3. Lägg citronskivor och dill över laxen. Ringla över olivoljan.
  4. Vik upp folien över fisken och gör ett väl förslutet paket. Lägg det på grillen och låt laxen baka i cirka 15-20 minuter beroende på tjocklek tills den är genomstekt men inte torr.
  5. Blanda bönor, majs och grillad paprika med oljan ur burken, balsamvinäger och salt och peppar.
  6. Vänd i rucolan precis vid servering. Servera salladen med laxen och pesto, tzatziki eller guacamole.

Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt