Fyllda paprikor
Härlig allt-i-ett-rätt som kan varieras med olika slags färs, till exempel kyckling, mager nötfärs eller vegetabiliskt alternativ.
4 st
60 min
Ingredienser
- 4 paprikor
- 2 dl bulgur
- 200 g lammfärs
- oliv- eller rapsolja till stekning
- 1 tsk mald spiskummin
- 1 tsk mald kanel
- 1 burk färdig pastasås av tomat (ca 400 g)
- 1 dl urkärnade kalamataoliver
- 2 dl hackad bladpersilja
- ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
Till gratinering
- 50 g smulad fetaost, mager
Till servering
- valfria färska örter
- blandad sallad
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
- Bryn färsen i lite olja tillsammans med spiskummin och kanel tills det får lite färg.
- Häll på tomatsåsen och låt det puttra ihop till en tjock sås.
- Tillsätt oliver och bladpersilja och smaka av med salt och peppar.
- Skär paprikorna i halvor på längden och skär bort kärnhusen.
- Ställ dem med öppningen upp i en ugnssäker form eller på en plåt med bakplåtspapper.
- Fyll paprikorna med lite bulgur och sedan köttfärsblandningen. Toppa med osten och ringla över lite olivolja.
- Gratinera i mitten av ugnen 20-25 minuter tills de får färg. Toppa med örter.
- Servera resten av bulgurn och en blandad sallad till.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept