Fyllda ägg

Fyllda ägg på ett fat.

Fyllda ägg är gott och vackert på påskbordet. Kan också bjudas som tillbehör till en skiva rökt lax som förrätt. Eller varför inte som matigare tilltugg?

8 st
25 min

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 msk majonnäs
  • 1 ½ krm curry
  • 1 dl hackad persilja och gräslök
  • 1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

Till dekoration

  • ca 10 gräslöksstrån, delade tvärsöver
  • 5 skivade rädisor
  • Nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Koka äggen 12 minuter från att du har lagt dem i kastrull med kallt vatten och satt på plattan. Häll av och spola äggen i kallt vatten.
  2. Skala och dela äggen i halvor på längden och gröp ur gulorna i en skål.
  3. Mosa det till en grynig massa med en gaffel.
  4. Rör ihop majonnäs, curry, örter och salt och peppar.
  5. Skeda blandningen i ägghalvorna och garnera med gräslök och tunt skivade rädisor. Peppra lätt.
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt