Fyllda ägg
Fyllda ägg är gott och vackert på påskbordet. Kan också bjudas som tillbehör till en skiva rökt lax som förrätt. Eller varför inte som matigare tilltugg?
8 st
25 min
Ingredienser
- 4 ägg
- 3 msk majonnäs
- 1 ½ krm curry
- 1 dl hackad persilja och gräslök
- 1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak
Till dekoration
- ca 10 gräslöksstrån, delade tvärsöver
- 5 skivade rädisor
- Nymald svartpeppar
Gör så här
- Koka äggen 12 minuter från att du har lagt dem i kastrull med kallt vatten och satt på plattan. Häll av och spola äggen i kallt vatten.
- Skala och dela äggen i halvor på längden och gröp ur gulorna i en skål.
- Mosa det till en grynig massa med en gaffel.
- Rör ihop majonnäs, curry, örter och salt och peppar.
- Skeda blandningen i ägghalvorna och garnera med gräslök och tunt skivade rädisor. Peppra lätt.
Recept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla receptVill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåt