Fullkornspasta med krämig morotssås
Snabbmat med härlig smak. Vegetarisk dessutom. Perfekt vardagsräddare till hela familjen!
4 st
25 min
Ingredienser
- 300 g fullkornsspaghetti
- 2 stora skalade och grovrivna morötter (ca 4 dl)
- 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
- Oliv- eller rapsolja till stekning
- 3 msk tomatpuré
- 1 förpackning krossade tomater (ca 400 g)
- 1 dl havregrädde
- 1 kruka basilika
- ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
Till servering
- Ruccola
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisning på paketet.
- Hetta upp en skvätt olja i en stor vid panna och fräs morot och vitlök hastigt utan att det tar färg.
- Lägg i tomatpuré och låt det fräsa med en kort stund.
- Häll i tomaterna och havregrädden och låt det småputtra ca 5 minuter.
- Hacka hälften av basilikan och rör i.
- Smaka av med salt och peppar.
- Dekorera med resten av basilikan.
- Servera till pastan med ruccola.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept