Fruktkaka

Får du fruktkaka över är den god att skära i tunna skivor och rosta och servera med lite lättare ädelost till glöggen. Perfekt fika!
8 st
90 min
Ingredienser
- 200 g blandad torkad frukt i grova bitar
- 2 dl rårörsocker
- 2 ½ dl vatten
- 1 dl rapsolja
- 3 ägg
- 2 ½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk pepparkakskrydda
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg frukt, socker, vatten och olja i en kastrull.
- Koka upp och låt sjuda i 10-15 minuter. Låt svalna.
- Häll blandningen i en skål och vispa i äggen.
- Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskrydda i en annan skål och rör ner det i fruktblandningen.
- Häll smeten i en smord och bröad avlång brödform (cirka 1 ½ liter) och grädda i nedre delen av ugnen cirka 50 minuter.

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåt
Recept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept