Fruktkaka

Fruktkaka på en skärbräda.

Får du fruktkaka över är den god att skära i tunna skivor och rosta och servera med lite lättare ädelost till glöggen. Perfekt fika!

8 st
90 min

Ingredienser

  • 200 g blandad torkad frukt i grova bitar
  • 2 dl rårörsocker
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 dl rapsolja
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk pepparkakskrydda

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg frukt, socker, vatten och olja i en kastrull.
  3. Koka upp och låt sjuda i 10-15 minuter. Låt svalna.
  4. Häll blandningen i en skål och vispa i äggen.
  5. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskrydda i en annan skål och rör ner det i fruktblandningen.
  6. Häll smeten i en smord och bröad avlång brödform (cirka 1 ½ liter) och grädda i nedre delen av ugnen cirka 50 minuter.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept