Fried rice

Fried rice

Perfekt om man har ris över! Har du lite stekt kyckling kvar kan du tärna i det. Mat som passar utmärkt till hela familjen och bra när man har rester. Ta vad du har hemma!

4 st
35 min

Ingredienser

  • 3 dl fullkornsris (alt rest av kokt ris)
  • 2 små paprikor i olika färger, urkärnade och hackade
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • 1 msk riven ingefära
  • 3 kvistar grön- eller svartkål, fintstrimlade
  • 1 msk rapsolja + 1 tsk sesamolja (kan uteslutas)
  • 1 paket böngroddar, 180 g
  • 2 dl frysta sojabönor eller ärtor
  • 3 msk hoisinsås
  • 2 tsk ljus soja
  • 3 ägg

Till servering

  • 4 tsk sesamfrön eller rostad lök

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på paketet och låt svalna.
  2. Stek paprika, vitlök, ingefära och kål hastigt i lite rapsolja och sesamolja om du har.
  3. Lägg i böngroddarna och låt de mjukna en aning, ca 1 minut.
  4. Blanda i riset.
  5. Vänd i sojabönor eller ärtor och smaka av med hoisinsås och soja.
  6. Vispa upp äggen och rör i dem så äggen stelnar lite men det ska fortfarande vara lite krämigt.
  7. Servera och toppa med sesamfrön eller rostad lök.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept