Fried rice
Perfekt om man har ris över! Har du lite stekt kyckling kvar kan du tärna i det. Mat som passar utmärkt till hela familjen och bra när man har rester. Ta vad du har hemma!
4 st
35 min
Ingredienser
- 3 dl fullkornsris (alt rest av kokt ris)
- 2 små paprikor i olika färger, urkärnade och hackade
- 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
- 1 msk riven ingefära
- 3 kvistar grön- eller svartkål, fintstrimlade
- 1 msk rapsolja + 1 tsk sesamolja (kan uteslutas)
- 1 paket böngroddar, 180 g
- 2 dl frysta sojabönor eller ärtor
- 3 msk hoisinsås
- 2 tsk ljus soja
- 3 ägg
Till servering
- 4 tsk sesamfrön eller rostad lök
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på paketet och låt svalna.
- Stek paprika, vitlök, ingefära och kål hastigt i lite rapsolja och sesamolja om du har.
- Lägg i böngroddarna och låt de mjukna en aning, ca 1 minut.
- Blanda i riset.
- Vänd i sojabönor eller ärtor och smaka av med hoisinsås och soja.
- Vispa upp äggen och rör i dem så äggen stelnar lite men det ska fortfarande vara lite krämigt.
- Servera och toppa med sesamfrön eller rostad lök.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept