Flatbröd med rödlök

Flatbröd med rödlök

Knapriga bröd med söt rödlök är underbara nybakta till en soppa.

6 st
75 min

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 4 msk olivolja
  • 2 ½ dl vatten
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 4-5 dl vetemjöl special
  • 4 rödlökar, skalade och skivade
  • 1/2 tsk salt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Häll i saltet och 2 msk av oljan.
  3. Värm vattnet till 37 grader och tillsätt det. Rör tills jästen lösts sig.
  4. Blanda i mjölet och knåda till en smidig deg.
  5. Låt degen jäsa i bunken under bakduk ca 30 minuter.
  6. Fräs löken i resten av oljan så den blir mjuk.
  7. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i 6 delar och kavla ut till tunna avlånga plattor på lätt mjölat bakbord eller direkt på bakpappersklädda plåtar.
  8. Fördela löken över och strö på saltet.
  9. Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter tills det får lite färg.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept