Flatbröd med rödlök
Knapriga bröd med söt rödlök är underbara nybakta till en soppa.
6 st
75 min
Ingredienser
- 25 g jäst
- 1/2 tsk salt
- 4 msk olivolja
- 2 ½ dl vatten
- 2 dl grahamsmjöl
- 4-5 dl vetemjöl special
- 4 rödlökar, skalade och skivade
- 1/2 tsk salt
Gör så här
- Smula jästen i en bunke.
- Häll i saltet och 2 msk av oljan.
- Värm vattnet till 37 grader och tillsätt det. Rör tills jästen lösts sig.
- Blanda i mjölet och knåda till en smidig deg.
- Låt degen jäsa i bunken under bakduk ca 30 minuter.
- Fräs löken i resten av oljan så den blir mjuk.
- Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i 6 delar och kavla ut till tunna avlånga plattor på lätt mjölat bakbord eller direkt på bakpappersklädda plåtar.
- Fördela löken över och strö på saltet.
- Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter tills det får lite färg.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept