Flatbröd med rödlök

Flatbröd med rödlök

Knapriga bröd med söt rödlök är underbara nybakta till en soppa.

6 st
75 min

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 4 msk olivolja
  • 2 ½ dl vatten
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 4-5 dl vetemjöl special
  • 4 rödlökar, skalade och skivade
  • 1/2 tsk salt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Häll i saltet och 2 msk av oljan.
  3. Värm vattnet till 37 grader och tillsätt det. Rör tills jästen lösts sig.
  4. Blanda i mjölet och knåda till en smidig deg.
  5. Låt degen jäsa i bunken under bakduk ca 30 minuter.
  6. Fräs löken i resten av oljan så den blir mjuk.
  7. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i 6 delar och kavla ut till tunna avlånga plattor på lätt mjölat bakbord eller direkt på bakpappersklädda plåtar.
  8. Fördela löken över och strö på saltet.
  9. Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter tills det får lite färg.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär.

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza gjord på knäckebröd, med fikon och valnötter bland annat.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept