Fiskgryta med mycket grönt

Fiskgryta med mycket grönt

Smart allt-i-ett-gryta med mycket smak. Fisk och grönsaker i härlig kombo.

4 st
45 min

Ingredienser

  • 700 g vit fast fisk, t ex torsk, kummel eller hälleflundra
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och skivade
  • 2 paprikor, urkärnade och grovhackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 förp finkrossade tomater (ca 450 g)
  • 300 g potatis, skalad och grovt tärnad
  • 1 msk koncentrerad fiskfond
  • 1 tsk fänkålsfrön, lätt mortlade
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 dl urkärnade kalamataoliver
  • 1/2 krm lite salt och nymald svartpeppar efter smak

Till servering

  • Gröna grönsaker och gott grovt bröd

Gör så här

  1. Fräs vitlöken och paprikan i oljan i en stor panna så det får lite färg.
  2. Häll i tomater, potatis, fond och fänkålsfrön och lägg på lock. Låt det sjuda i 15 minuter tills potatisen börjar bli mjuk.
  3. Rör i persiljan och oliverna och smaka av med lite salt och peppar.
  4. Lägg på bitar av fisken och peppra väl.
  5. Lägg på locket och låt det sjuda i cirka 10 minuter.
  6. Servera med mycket gröna grönsaker och bröd.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept