Fiskgryta med mycket grönt
Smart allt-i-ett-gryta med mycket smak. Fisk och grönsaker i härlig kombo.
4 st
45 min
Ingredienser
- 700 g vit fast fisk, t ex torsk, kummel eller hälleflundra
- 2 vitlöksklyftor, skalade och skivade
- 2 paprikor, urkärnade och grovhackade
- 2 msk olivolja
- 1 förp finkrossade tomater (ca 450 g)
- 300 g potatis, skalad och grovt tärnad
- 1 msk koncentrerad fiskfond
- 1 tsk fänkålsfrön, lätt mortlade
- 3 msk hackad persilja
- 1 dl urkärnade kalamataoliver
- 1/2 krm lite salt och nymald svartpeppar efter smak
Till servering
- Gröna grönsaker och gott grovt bröd
Gör så här
- Fräs vitlöken och paprikan i oljan i en stor panna så det får lite färg.
- Häll i tomater, potatis, fond och fänkålsfrön och lägg på lock. Låt det sjuda i 15 minuter tills potatisen börjar bli mjuk.
- Rör i persiljan och oliverna och smaka av med lite salt och peppar.
- Lägg på bitar av fisken och peppra väl.
- Lägg på locket och låt det sjuda i cirka 10 minuter.
- Servera med mycket gröna grönsaker och bröd.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept