Fisk-tacos med lime-marinerad torsk, pico de gallo och guacamole

Fisk-tacos på ett fat.

Testa fisk i fredagstacosen istället för köttfärs för omväxling. Gott för hela familjen!

6 st
80 min

Ingredienser

  • 2 paket (à 400 g) fryst torskfilé, halvtinade
  • 2 lime
  • 2 msk olivolja + olja till stekning
  • ½ tsk salt
  • Nymald svartpeppar efter smak
  • Mjuka tortillabröd, medium
  • Majonnäs, gärna amerikansk
  • 1 lime, skuren i klyftor
  • Grönsallat

Pico de gallo

  • 4-5 stora plommontomater, finhackade (eller vanliga stora tomater)
  • ½ gul lök, skalad och finhackad
  • ½-1 chili, urkärnad och finhackad
  • 1 kruka färsk koriander, finhackad
  • ½ pressad lime
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm strösocker

Guacamole

  • 2 stora mogna avokador
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och riven
  • 1 liten tomat, delad, urkärnad och fint tärnad
  • 1 tsk pressad limesaft
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Skär fisken i 2 x 2 cm stora kuber. Det är lättast när fisken är halvtinad.
  2. Lägg fiskkuberna i en form och pressa över limesaft.
  3. Ringla över olja och salta och peppra. Låt stå i rumstemperatur och marinera i 20 minuter.
  4. Klappa fisken torr från överflödig vätska.
  5. Hetta upp lite olja i en panna och stek fiskkuberna cirka 2-4 minuter beroende på tjocklek.
  6. Gör pico de gallo. Blanda tomater, lök, chili och koriander i en skål. Pressa i limesaft.
  7. Rör i oljan, sockret och saltet.
  8. Gör guacamole. Dela, kärna ur och skeda ur avokadofrukterna i en skål.
  9. Mosa avokadoköttet grovt med en gaffel.
  10. Tillsätt vitlök och tomat och rör ihop. Mixa om du vill ha en helt slät guacamole. Smaka av med lime och lite salt.
  11. Servera fisken så snart den är klar i värmda tortillabröd med pico de gallo, guacamole, gärna en klick bra majonnäs, limeklyftor och grönsallat.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept