Fisk med mandeltäcke

Fisk med mandeltäcke på ett fat.

Fisk med mandel känner många igen från skolan. Det är jättegott och enkelt att laga. Bra mat till hela familjen!

4 st
40 min

Ingredienser

  • 500 g färsk eller fryst (tinad) torsk-, kolja- eller sejfilé (kolla WWFs lista vad som är okej just nu)
  • ½ gul lök, skalad och finhackad
  • 2/3 dl (ca 30 g) mandelspån
  • 2 msk ströbröd
  • 3 msk hackad persilja
  • 3 msk raps- eller olivolja till stekning
  • 1 tsk salt och nymald svartpeppar

Till servering

  • 300 g gröna bönor
  • 2-3 vitlöksklyftor, skalade och skivade
  • 1 citron, saften
  • 1 msk raps- eller olivolja till stekning
  • 1 krm salt och nymald svartpeppar

Förslag till tillbehör

  • Kokt potatis, ris eller gryn
  • Sallad, gärna tomatsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek löken i oljan i en stekpanna så den blir genomskinlig.
  3. Lägg i mandeln och låt den få lite färg. Ta bort från värmen.
  4. Blanda i ströbröd och persilja och rör om.
  5. Skär fisken i 4 bitar. Salta och peppra runtom och lägg dem i en form.
  6. Fördela mandelröran ovanpå och gratinera i mitten av ugnen cirka 12 minuter.
  7. Stek bönorna med vitlöken hastigt i lite olja.
  8. Pressa över citron och salta och peppra lätt.
  9. Servera fisken med bönorna, kokt potatis, ris eller gryn och gärna en tomatsallad.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept