Färska gröna bönor med hackat ägg och vinägrett

Färska gröna bönor med hackat ägg och bröd

Ett gott tillbehör till exempelvis rökt fisk eller på en buffé.

4 st
20 min

Ingredienser

  • 300 g färska gröna bönor, t ex haricots verts
  • 1 mjukkokt ägg, skalat och finhackat
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk kapris, avrunnen
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Förväll bönorna hastigt i lättsaltat vatten i en kastrull, cirka 3 minuter.
  2. Spola hastigt av i iskallt vatten och låt rinna av.
  3. Vispa ihop vitlök, senap och citronsaft i en skål.
  4. Vispa ner oljan i en fin stråle. Blanda i kaprisen och smaka av med peppar.
  5. Lägg bönorna på ett serveringsfat och skeda över vinägretten. Strö över ägghacket.
  6. Dra ett par varv med pepparkvarnen.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept