Ingredienser
- 1 förp passerade tomater, ca 400 g
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk olivolja
- 1/2 gul lök, grovhackad
- 1 vitlöksklyfta, grovhackad
- 2 tsk taco-kryddmix
- 1 tsk torkad oregano
- 1/2 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
Fyllning
- 1 förp kokta linser, 380 g
- 1 burk majskorn, 150 g
- 1 förp fetaost, 150 g, smulad (spar 50 g till dekoration)
- 1 liten påse spenat, ca 65 g
- 1/2 tsk salt och nymald svartpeppar
Topping
- 50 g fetaost, smulad (resterande från fyllningen)
- 1 avokado, tärnad
- 1/2 kruka koriander
- 1 lime klyftad
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Häll ingredienserna till såsen i en mixer eller matberedare och mixa slätt.
- Lägg det i en kastrull och låt såsen sjuda 6-8 minuter utan lock.
- Smörj en stor form med olja och häll 1 dl av såsen i botten.
- Blanda ingredienserna till fyllningen med 1 dl av såsen och fördela som en sträng i mitten på bröden och rulla ihop. Lägg dem med skarven ner och häll på den resterande såsen och smula över resten av fetaosten och gratinera i ugnen cirka 15-20 minuter.
- Ta ut och toppa med avokado och koriander. Bjud gärna limeklyftor till samt en stor grönsallad.
Använd 8 medelstora tortillabröd, gärna fullkorn!