Dinkelvåfflor med keso och bär
Härliga våfflor med lite fullkorn som passar utmärkt till frukost eller efter soppa.
4 st
40 min
Ingredienser
- 1 dl rapsolja
- 2 dl mjölk
- 2 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl fulkornsdinkel
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 2 dl iskallt vatten
- 1 medelstor morot, skalad och finriven
Till servering
- 250 g keso
- 200 g valfria bär
Gör så här
- Vispa ihop olja, mjölk och ägg i en bunke.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner i mjölkblandningen.
- Tillsätt vattnet och rör till en slät smet.
- Rör i den rivna moroten och blanda väl.
- Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite olja innan du gräddar den första våfflan.
- Häll i lite smet åt gången och grädda våfflorna tills de är gyllenbruna.
- Lägg de färdiga våfflorna på bakgaller.
- Servera med keso och bär.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept