Dinkelvåfflor med keso och bär

Dinkelvåfflor dekorerat med keso, hallon och blåbär.

Härliga våfflor med lite fullkorn som passar utmärkt till frukost eller efter soppa.

4 st
40 min

Ingredienser

  • 1 dl rapsolja
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl fulkornsdinkel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 dl iskallt vatten
  • 1 medelstor morot, skalad och finriven

Till servering

  • 250 g keso
  • 200 g valfria bär

Gör så här

  1. Vispa ihop olja, mjölk och ägg i en bunke.
  2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i mjölkblandningen.
  3. Tillsätt vattnet och rör till en slät smet.
  4. Rör i den rivna moroten och blanda väl.
  5. Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite olja innan du gräddar den första våfflan.
  6. Häll i lite smet åt gången och grädda våfflorna tills de är gyllenbruna.
  7. Lägg de färdiga våfflorna på bakgaller.
  8. Servera med keso och bär.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept