Dadelgodis med choklad

Dadelgodis med choklad

Gott och lättlagat julgodis som ska förvaras i frysen.

10 st
90 min

Ingredienser

  • 200 g färska dadlar (finns i askar i grönsaksdisken)
  • 50 g valnötter
  • 30 g mörk choklad, 70%
  • 1-2 msk pressad ekologisk apelsin + rivet skal av 1 apelsin
  • 1 krm salt
  • florsocker till dekoration

Gör så här

  1. Snitta dadlarna längsmed och pilla ut kärnorna.
  2. Skär dadlarna tvärsöver i tunna skivor på en stor skärbräda.
  3. Lägg nötterna och chokladen ovanpå och hacka allt så fint du kan.
  4. Lägg det hackade i en skål och blanda i apelsinsaften, skalet och saltet och knåda till en massa.
  5. Tryck ut den mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en rektangulär platta, cirka en halv centimeter tjock.
  6. Frys plattan 1 timme.
  7. Dra bort pappret försiktigt.
  8. Skär ut rombformade bitar och pudra över florsocker.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept