Dadelgodis med choklad

Gott och lättlagat julgodis som ska förvaras i frysen.
10 st
90 min
Ingredienser
- 200 g färska dadlar (finns i askar i grönsaksdisken)
- 50 g valnötter
- 30 g mörk choklad, 70%
- 1-2 msk pressad ekologisk apelsin + rivet skal av 1 apelsin
- 1 krm salt
- florsocker till dekoration
Gör så här
- Snitta dadlarna längsmed och pilla ut kärnorna.
- Skär dadlarna tvärsöver i tunna skivor på en stor skärbräda.
- Lägg nötterna och chokladen ovanpå och hacka allt så fint du kan.
- Lägg det hackade i en skål och blanda i apelsinsaften, skalet och saltet och knåda till en massa.
- Tryck ut den mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en rektangulär platta, cirka en halv centimeter tjock.
- Frys plattan 1 timme.
- Dra bort pappret försiktigt.
- Skär ut rombformade bitar och pudra över florsocker.

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåt
Recept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept