Dadelgodis med choklad

Dadelgodis med choklad

Gott och lättlagat julgodis som ska förvaras i frysen.

10 st
90 min

Ingredienser

  • 200 g färska dadlar (finns i askar i grönsaksdisken)
  • 50 g valnötter
  • 30 g mörk choklad, 70%
  • 1-2 msk pressad ekologisk apelsin + rivet skal av 1 apelsin
  • 1 krm salt
  • florsocker till dekoration

Gör så här

  1. Snitta dadlarna längsmed och pilla ut kärnorna.
  2. Skär dadlarna tvärsöver i tunna skivor på en stor skärbräda.
  3. Lägg nötterna och chokladen ovanpå och hacka allt så fint du kan.
  4. Lägg det hackade i en skål och blanda i apelsinsaften, skalet och saltet och knåda till en massa.
  5. Tryck ut den mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en rektangulär platta, cirka en halv centimeter tjock.
  6. Frys plattan 1 timme.
  7. Dra bort pappret försiktigt.
  8. Skär ut rombformade bitar och pudra över florsocker.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär.

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza gjord på knäckebröd, med fikon och valnötter bland annat.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept