Crostini med olika toppingar

Crostinis på en form.

Perfekt till minglet före kräftskivan på sommaren men passar lika bra på vintern till nyårsafton till exempel. Förbered allt och lägg på påläggen i sista stund så inte bröden blir blöta.

4 st
25 min

Ingredienser

  • 12 skivor baguette, centimetertjocka skivor
  • 4-8 strimlor grillad paprika (finns att köpa i burk)
  • 1-2 sardellfiléer, delade i 4 delar
  • ½ mozzarella (à ca 200 g), skivad i 4 skivor
  • 4 körsbärstomater, skivade
  • 4 basilikablad
  • 4 tsk tapenade (olivröra, finns att köpa i burk)
  • 2-3 rädisor, skivade
  • Ev groddar eller örter till dekoration
  • Lite olivolja
  • Nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rosta bröden på en plåt cirka 3 minuter tills de är gyllene.
  3. Låt svalna.
  4. Lägg grillad paprika och sardell på 4 av bröden. Toppa gärna med någon ört. Peppra.
  5. Fördela mozzarellan på 4 av bröden.
  6. Lägg på skivade tomater.
  7. Toppa med basilika och droppa på några droppar olja. Dra ett par varv med pepparkvarnen.
  8. Fördela tapenaden på resten av bröden och lägg på rädisor och gärna groddar eller någon ört.
  9. Servera som tilltugg.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept