Caponata

Caponata

Caponata är en siciliansk röra som kan ätas varm eller kall och får sin karaktäristiska syrliga smak av lite vinäger på slutet. Viktigt att den kokar länge så den blir mosig och smakrik. Perfekt tillbehör grillat kött, kyckling eller vegetariskt.

4 st
60 min

Ingredienser

  • 1 stor aubergine, tärnad
  • 2 paprikor i olika färger, urkärnade och tärnade
  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • ½ dl olivolja
  • 1 förp finkrossade tomater (ca 400 g)
  • 1 dl vatten
  • 3 msk kapris
  • 2 msk pinjekärnor
  • 3 msk blonda russin
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • ½ msk strösocker
  • salt och nymald svartpeppar

    Gör så här

    1. Hetta upp oljan i en stor panna och fräs aubergine, paprika och lök snabbt. Häll i tomaterna och vattnet och låt det sjuda på svag värme i cirka 30 minuter.
    2. Tillsätt kapris, pinjekärnor, russin och vinäger och sjud ytterligare i cirka 10 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar.

    Recept för alla tillfällen

    Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

    Se alla recept