Broccolibowl med ägg
Det är trevligt med så kallade ”bowls”, alltså att servera maten ur en vid skål. Det ser fint ut och är lätt att äta.
4 st
45 min
Ingredienser
- 1 broccolistånd (250 g)
- 2 dl matvete, quinoa eller andra gryn
- 2 avokado, skivade eller klyftade
- 4 dl valfria rårivna eller hyvlade rotfrukter, t ex morot, kålrot, betor
- 1 apelsin, i klyftor
- 4 ägg
- 1-2 tsk misopasta (japansk fermenterad soja- eller rispasta, finns i välsorterad butik)
- 1 dl majonnäs, gärna amerikansk eller hemgjord
- Frön eller nötter av valfri sort
- Koriander eller persilja
- Oliv- eller rapsolja till stekning
- 1 krm Salt och nymald svartpeppar efter smak
Gör så här
- Koka grynen enligt anvisning på paketet.
- Skiva broccolin tunt, även stammen och stek i lite olja så den får färg. Salta lätt.
- Stek äggen på ena sidan i lite olja.
- Blanda miso och majonnäs.
- Lägg allt i grupper i 4 skålar.
- Toppa med ägg, koriander eller persilja och lite frön eller nötter.
- Bjud misomajonnäs till och peppra ordentligt.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept