Broccolibowl med ägg

Broccolibowl i en bowl.

Det är trendigt med så kallade ”bowls” alltså att servera maten ur en vid skål. Det ser fint ut och är lätt att äta.

4 st
45 min

Ingredienser

  • 1 broccolistånd (250 g)
  • 2 dl matvete, quinoa eller andra gryn
  • 2 avokado, skivade eller klyftade
  • 4 dl valfria rårivna eller hyvlade rotfrukter, t ex morot, kålrot, betor
  • 1 apelsin, i klyftor
  • 4 ägg
  • 1-2 tsk misopasta (japansk fermenterad soja- eller rispasta, finns i välsorterad butik)
  • 1 dl majonnäs, gärna amerikansk eller hemgjord
  • Frön eller nötter av valfri sort
  • Koriander eller persilja
  • Oliv- eller rapsolja till stekning
  • 1 krm Salt och nymald svartpeppar efter smak

Gör så här

  1. Koka grynen enligt anvisning på paketet.
  2. Skiva broccolin tunt, även stammen och stek i lite olja så den får färg. Salta lätt.
  3. Stek äggen på ena sidan i lite olja.
  4. Blanda miso och majonnäs.
  5. Lägg allt i grupper i 4 skålar.
  6. Toppa med ägg, koriander eller persilja och lite frön eller nötter.
  7. Bjud misomajonnäs till och peppra ordentligt.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept