Bönsallad med varm fetaost

Bönsallad med varm fetaost

Blandad bönsallad i citron- och chilivinägrett med massor av bladpersilja serveras med fetaost som värmts i ugnen. En sallad som passar bra som tillbehör till lite kött, fisk eller fågel men också som vegetarisk måltid.

4 st
45 min

Ingredienser

  • 1 förpackning blandade bönor (400 g)
  • 100 g frysta gröna bönor
  • 100 g frysta vaxbönor
  • 100 g frysta sojabönor (edamame, skalade)
  • 100 g salladsärtor, strimlade diagonalt
  • 1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

Citron- och chilivinägrett

  • 1 citron, pressad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 ½ dl olivolja
  • 1 chili, urkärnad och hackad
  • 2 dl hackad bladpersilja

Bakad fetaost

  • 200 g fetaost, 10 %
  • olivolja
  • nymald svartpeppar
  • lite bladpersilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skölj de blandade bönorna och låt de rinna av i sil.
  3. Tillaga de frysta bönorna enligt anvisning på paketet och låt rinna av i sil.
  4. Blanda alla bönor i en stor skål med de strimlade salladsärtorna.
  5. Vispa ihop alla ingredienser till vinägretten och slå på.
  6. Salta och peppra och blanda runt. Låt gärna stå i rumstemperatur medan du gör fetaosten i ugnen.
  7. Bryt fetaosten i grova bitar och lägg i en smord form och ringla över lite olja.
  8. Baka i övre delen av ugnen cirka 10-15 minuter tills det får lite färg.
  9. Peppra och strö på lite persilja.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept