Blodapelsinsallad med dadlar, nötter och kardemummayoghurt
Frossa i blodapelsiner nu när det är säsong! Den här salladen är perfekt som avslutning på en vardagsmiddag men kan också serveras som lite lyxig helgfrukost, brunch eller mellanmål.
Ingredienser
- 4 blodapelsiner, skalade och skivade
- 4 dadlar, urkärnade och strimlade
- 1 dl valfria nötter, t ex hassel- och/eller valnötter
- 1 dl mild lättyoghurt naturell
- 2 krm kardemummafrön, mortlade
Gör så här
- Arrangera apelsinskivorna på 4 assietter och strö över dadlar och nötter.
- Blanda yoghurt med kardemumma och ringla över.
Tips! Att grovhacka och rosta nötterna hastigt i torr panna blir ännu godare.
Apelsiner, citroner m m innehåller förutom rikligt med C-vitamin bl a naringin som sänker kolesterolnivåer, är antiinflammatoriskt och har antioxidant effekt.
Recept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla receptVill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåt