Blodapelsinsallad med dadlar, nötter och kardemummayoghurt

Blodapelsinsallad med dadlar, nötter och kardemummayoghurt

Frossa i blodapelsiner nu när det är säsong! Den här salladen är perfekt som avslutning på en vardagsmiddag men kan också serveras som lite lyxig helgfrukost, brunch eller mellanmål.

4 st
15 min

Ingredienser

  • 4 blodapelsiner, skalade och skivade
  • 4 dadlar, urkärnade och strimlade
  • 1 dl valfria nötter, t ex hassel- och/eller valnötter
  • 1 dl mild lättyoghurt naturell
  • 2 krm kardemummafrön, mortlade

Gör så här

  1. Arrangera apelsinskivorna på 4 assietter och strö över dadlar och nötter.
  2. Blanda yoghurt med kardemumma och ringla över.

Tips! Att grovhacka och rosta nötterna hastigt i torr panna blir ännu godare.

Apelsiner, citroner m m innehåller förutom rikligt med C-vitamin bl a naringin som sänker kolesterolnivåer, är antiinflammatoriskt och har antioxidant effekt.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept