Blodapelsin med keso och citronnötter- och frön

Blodapelsin med keso och citronnötter- och frön

Perfekt mellanmål eller lyxfrukost med de fantastiskt goda blodapelsinerna. Gör gärna en sats av nöt- och fröblandningen och ha i kylen. Nötter och frön hör hemma där, då håller de längre.

4 st
15 min

Ingredienser

  • 2 blodapelsiner, alt vanliga, skalade och skivade
  • 1 burk keso (200 g)
  • 4 msk citronnötter- och frön

Citronnötter- och frön

  • 2 dl blandade nötter och frön, nötter hackade
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk rivet citronskal från 1 citron, ekologisk

Gör så här

  1. Börja med att rosta nötter och frön lätt i torr panna. Det bränns väldigt lätt så passa noga!
  2. Ringla över honung och strö på citronskal.
  3. Rör om hastigt och så att honungen bubblar till. Ta av från värmen.
  4. Arrangera apelsinskivorna på fyra tallrikar och skeda keson bredvid eller ovanpå. Strö på nöt- och fröblandningen och servera.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept