Bärpaj med deg gjord på rapsolja

Bärpaj med deg gjord på rapsolja

Visst kan man baka med rapsolja! Här har vi gjort en blåbärspaj på frysta blåbär men inför den stundande bärsäsongen kan du göra samma princip med jordgubbar, hallon, krusbär, rabarber med mera.

6 st
30 min

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk nystött kardemumma (eller färdigmald)
  • 3 msk strösocker
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 ägg

Fyllning

  • 250 g blåbär eller andra bär
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen i en stor skål.
  3. Häll i olja och ägg och blanda till en smulig deg.
  4. Blanda bär, socker och potatismjöl och bred ut i en mellanstor pajform.
  5. Strö smuldegen över och grädda i cirka 15 minuter tills degen får fin färg.
  6. Det är gott med en liten klick vaniljglass till.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept