Bakad sötpotatis med fetayoghurt

Bakad sötpotatis med fetayoghurt

Sötpotatis är gott med något salt till. Prova baka den och servera som ensamrätt eller som tillbehör till kött, fågel eller fisk.

4 st
60 min

Ingredienser

  • 4 stora sötpotatisar
  • 75 g fetaost
  • ½ dl lättyoghurt
  • 100 g lättförvälld grönkål
  • 1 liten röd chili, skivad
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 kruka koriander, hackad
  • flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Picka potatisen med en sticka.
  2. Baka potatisen på galler i mitten av ugnen ca 1 timme till den är mjuk.
  3. Mosa ihop osten med yoghurten. Skär ett snitt/kryss i potatisen och tryck upp den.
  4. Strö på lite flingsalt och fyll potatisen med fetaoströran.
  5. Toppa med grönkål, chili, sesamfrön och koriander. Strö på nymald peppar.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept