Bakad potatis med lättstekt tomat, spenat och fetaost

Bakad potatis med lättstekt tomat, spenat och fetaost

Bakad potatis är en perfekt lunchrätt. Bara att stoppa in i ugnen och bjuda med en god fyllning. Eller så kan du servera den som tillbehör till en liten bit kött eller fisk.

4 st
60 min

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • 1 liten rödlök, gärna färsk, hackad
  • 2 tomater, grovt tärnade
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
  • 1 liten påse spenat (ca 60 g)
  • 150 g fetaost, 10%
  • olivolja till stekning + lite till potatisen
  • 1 krm nymald svartpeppar efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Stick potatisen några gånger med en potatissticka eller vass kniv.
  3. Lägg dem i en form och baka cirka 50-60 minuter i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk.
  4. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och stek löken mjuk utan att den tar färg.
  5. Lägg i tomater och vitlök och låt det fräsa ihop någon minut.
  6. Vänd i spenaten och låt den mjukna.
  7. Lägg i fetaost delad i bitar och låt dem smälta något.
  8. Skär ett kryss i varje potatis och kläm till så de öppnar sig.
  9. Droppa i lite olja och fördela fyllningen i varje potatis.
  10. peppra.

Spenat är rikt på nitrat som påverkar muskelcellernas mitokondrier att producera mer energi. Vi blir fysiskt starkare. Nitrat har även bra effekt på midjemått, blodfetter, blodsocker och blodtryck.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept