Bakad apelsinmarinerad frukt med vaniljglass

Bakad apelsinmarinerad frukt med vaniljglass

ilken härlig höstdessert. Blir det någon frukt över kan du äta i filen eller yoghurten morgonen därpå. Har du inte plommon eller fikon använd päron eller äpplen eller vad du har tillgång till för tillfället. Tiden i ugnen kan variera beroende på frukt.

4 st
35 min

Ingredienser

  • 4 plommon
  • 2 fikon
  • 1 dl vindruvor
  • olja till formen

Marinad

  • 1 tvättad ekologisk apelsin, finvrivet skal + saft
  • 1 urskrapad vaniljstång, alt 1 krm äkta vaniljpulver
  • 1 msk flytande honung

Till servering

  • 2-3 dl vaniljglass, prova gärna tofuglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela och kärna ur plommonen.
  3. Dela fikonen i klyftor och lägg frukten och druvorna i ett lager i 4 smord portionsformar eller en stor ugnsform.
  4. Baka i ugnen i cirka 25 minuter tills frukten är mjuk.
  5. Blanda skal- och saft från apelsinen med fröna från vaniljstången och honungen och häll det över när du tagit ut frukten från ugnen.
  6. Servera med en liten klick vaniljglass.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept