Äppelpannkakor

Äppelpannkakor

Underbara frukostpannkakor eller efter soppa.

4 st
25 min

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 5 dl lättfil
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 stort äpple, tunt skivat
  • Rapsolja till stekning

Till servering

  • Florsocker
  • 1 ask keso (250 g)
  • Malen kanel

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, lättfil och rapsolja i en bunke.
  2. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i bunken till en klumpfri smet.
  3. Stek små pannkakor i olja i en stekpanna på medelvärme.
  4. Innan du vänder lägger du på en äppelskiva.
  5. Vänd försiktigt och stek hastigt på andra sidan.
  6. Pudra över en gnutta florsocker vid servering och bjud keso och kanel till.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept