Äppelpannkaka med lingonkeso

Äppelpannkaka i en form.

God ugnspannkaka som passar bra efter en soppa eller sallad. Men också till frukost eller som mellanmål.

4 st
60 min

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl kruskakli (kan uteslutas)
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2-3 äpplen, urkärnade och klyftade
  • 1 gul lök, skalad och skivad
  • 1 msk rapsolja till stekning

Till servering

  • Lingonkeso och rårivna morötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en ugnssäker form (ca 25×35 cm) väl.
  3. Rör ihop mjöl med kruskakli och salt. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa till en klumpfri smet.
  4. Vispa i äggen.
  5. Stek äpplen och lök hastigt i oljan i en stor panna.
  6. Häll smeten i formen. Fördela äpplen och lök på smeten.
  7. Grädda pannkakan mitt i ugnen i 35-40 minuter.
  8. Servera med lingonkeso och rårivna morötter.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept