Älgfärsburgare med savoj-cole slaw
Njut av vilt när det är säsong. De här burgarna serveras med en cole slaw på savojkål samt stekta äpplen och lök.
4 st
45 min
Ingredienser
- 500 g älgfärs
- 1 ägg
- ½ tsk salt och 2 krm nymald svartpeppar
- raps- eller olivolja till stekning
Savoj-cole slaw
- ¼ savojkålshuvud (ca 325 g), tunt strimlat
- 1 litet äpple, tunt strimlat
- 1 tsk fransk senap
- 1 msk äppelcidervinäger, alt vitvinsvinäger
- 1 dl majonnäs, gärna av amerikansk typ
- 2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak
Dessutom
- 1 rödlök, skalad och skivad
- 2 små äpplen, skivade
- raps- eller olivolja till stekning
- 2 nävar babyspenat
- 8 skivor fullkornsfranska, rostade
Gör så här
- Blanda färsen med ägg, salt och peppar och forma fyra burgare.
- Stek dem i lite olja på medelvärme i en stekpanna cirka 3-4 minuter på var sida.
- Banda ihop senap, vinäger och majonnäs samt salt och peppar i en stor skål och vänd ner kål och äpple.
- Stek lök och äpple långsamt i olja så det mjuknar.
- Bottna fyra av bröden med spenat och lägg på burgare, lökblandning och coleslaw.
- Toppa med de resterande bröden och servera.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept