3 goda röror till grillat eller som dipp
En röra går alltid hem som tillbehör eller att bre på kex eller bröd eller som dipp till grönsaker. Röror är också bra att göra i förväg som en krämig ärthummus med parmesan.
8 st
15 min
Ingredienser
- 1 förpackning kikärtor (ca 400 g), sköljda
- 250 g frysta små gröna ärtor, tinade
- 2 vitlöksklyftor, skalade och rivna
- ½ dl olivolja
- 1 dl riven parmesan
- 2 krm salt och nymald svartpeppar
Rostad majssalsa
- 1 liten burk majskorn (150 g)
- 2 salladslökar, fint strimlade tvärsöver
- 1 chili, urkärnad och finhackad
- 1 avokado, skalad, urkärnad och skuren i tärningar
- ½ lime, saften
- 3-4 msk hackad koriander
- 1 krm salt
Rödbetshummus
- 1 förpackning kikärtor (ca 400 g), sköljda
- 2 medelstora kokta rödbetor
- 1 vitlöksklyfta, skalad och riven
- ½ tsk flytande honung
- ½ tsk salt och nymald svartpeppar
Gör så här
- Gör ärthummus med parmesan
- Kör kikärtor, rödbetor och vitlök i en matberedare tills det är finfördelat.
- Rör i honungen och smaka av med salt och peppar.
- Gör rostad majssalsa
- Låt majsen rinna av i durkslag eller genom en sil.
- Rosta majsen i en het och torr panna ett par minuter tills den får färg. Häll upp på en tallrik och låt majsen svalna.
- Blanda allt i en skål och pressa i lime. Lägg i hackad koriander och smaka av med salt.
- Gör rödbetshummus
- Kör kikärtor, rödbetor och vitlök i en matberedare tills det är finfördelat.
- Rör i honungen och smaka av med salt och peppar.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept