Välkommen till vår nya sida för Egen Insamling! Om du letar efter din befintliga insamling, klicka här

Egen insamling - hjälp fler hjärtan att klappa!

Starta en insamling

Här startar du enkelt en insamling och bjuder in vänner och bekanta att hjälpa till.

Evéns insamling

Insamling att stödja hjärt-lungforskning genom Hjärt-Lungfonden.

Ronja och Fredriks bröllop

Istället för en present skulle vi bli väldigt glada om ni i samband med vår stora dag skulle vilja bidra till hjärt-och lungfonden.

❤️ A dollar for a mile, and for Tage ❤️

Min pappa gick bort i sviterna av en stroke för tre år sedan och då valde vi att gåvorna skulle skänkas till Hjärt-Lungfonden. Jag ska genomföra Ironman Kalmar den 17 augusti 2019 och då tänkte jag förena detta med välgörenhet. Jag hoppas kunna samla in en dollar för varje mile (140.6) som loppet är. Skänk valfritt belopp, men mitt mål är att insamlingen totalt ska inbringa mer än ”a dollar per mile”. En full Ironman är 140,6 miles, 2,4 miles (3860m) swim, 112 miles (180,2 km) bike, 26,2 miles (42 915m) run. Idag är dollarkursen ca 9,60 vilket ger ett mål på 1350 kr. Når jag mållinjen imorgon, kommer jag personligen att skänka ”a dollar for every mile”.

Mediestudenternas eget initiativ

Vi är tre mediestudenter vid HIK som ligger bakom det här initiativet. Vi vill testa oss fram med ett nytt insamlingskoncept och få initiativet delat i lokala mediala kanaler, men först och främst sociala medier. Just nu söker vi efter er bidragsgivare som vill vara med och stötta vårt mediala initiativ. Ni har möjlighet att antingen skänka en liten gåva genom vår egen digitala insamlingskampanj, alternativt vara med och stötta insamlingen genom att dela den i era egna kanaler. Målet är stort, och vi söker därför även er lokala medieföretag som är villiga att sprida initiativet till allmänheten. Nedan har vi presenterat en lista på de som är med och stöttar oss idag. Listan kommer uppdateras när vi initierar nya samarbeten på sikt. De som stöttar oss i skrivande stund är; http://www.abcnyheter.se – en gammal svensk portal som grundades 2012 i Småland. Bolaget har nu sitt huvudsäte i Bromma kommer hjälpa oss med kampanjen i sociala medier. http://lovingsweden.se – En nyare portal som fortfarande ligger under utveckling, men som fokuserar på inrikes-relaterat innehåll. http://nyhetspress.se – Borås-etablerade Nyhetspress är en del av samarbetet och kommer dela initiativet i sina flöden. https://www.dagensteknik.se – Teknisk nyhetssajt som skriver om IT, finans, fintech och aktuella händelser inom teknikvärlden. Vi hoppas att alla vill vara med och bidra.

För Aron

För att stödja forskning och medicinsk hjälp speciellt med tanke på barnsjukvård.

Astrid

Till minne av fina Astrid

Jossans hjärta❤️

Alla hjärtans rätt att klappa❤️

Till minne av Christian Segerstedt

Min kusin Christian somnade in härom veckan Hellre än en blomma skicka en slant till Hjärt o Lungfonden

För att alla hjärtan ska få klappa!

Forskning räddar liv!

Ett Hjärta För Strongman

Ett Hjärta För Strongman När jag föddes upptäcktes ett blåsljud i stetoskopet, ett inte helt ovanligt fall av aortaklaffstenos, och jag var dömd att sitta på bänken... eller? Som barn var jag trött, en slö liten rackare som på gymnastiken i skolan hade det där "hjärtfelet" och fick stå över ansträngande moment. Så hände något fantastiskt, som tolvåring blev jag opererad och fick betydligt mer ork och energi. Mitt hjärtfel fanns kvar, jag saknar fortfarande en klaff, men tack vare operationen hade jag helt andra förutsättningar. Som sextonåring började jag träna, trött på att vara killen med hjärtfel som inte hängde med de andra. Åren gick och jag blev så småningom stark, starkare än de flesta faktiskt. Jag trodde dock inte på mig själv riktigt förrän jag upptäckte strongman när jag var 25. Det visade sig att jag hade en fallenhet för sporten, kom trea i SM -90kg 2018 och kvalade in till EM -90kg 2019. Mitt hjärta är inte perfekt men det är ett hjärta för strongman! Jag vet att jag haft tur, jag föddes med en defekt som det redan fanns kunskap om hur man opererar. En dag kommer jag till och med få en protes som gör mitt hjärta fullt funktionellt, hur häftigt är inte det? Det jag hoppas på är att samla in pengar till de som har haft mindre tur och att inspirera de som likt mig kan leva normalt även om vi har lite uppförsbacke.

Insamling till minne av Margareta

Kära farmor, Det har nu gått över två år sedan du gick bort i lungsjukdom. Denna insamling är skapad i ditt minne. /Barnbarn Nils

Lennart 82 år !

Idag fyller min far 82 år och det gör mig så glad. För drygt 1 år sedan fick han en hjärtinfarkt och det hade kunnat sluta riktigt illa. Men det gjorde det inte och han är idag pigg, glad och njuter av livet. Men det fick mig att få en tankeställare. Det och en resa till Japan för att åka bottenlöst puder med min son Måns i Niseko gjorde att jag tog tag i min hälsa, gick ned 30 kg i vikt och började cykla 1,5 mil till jobbet. Jag vill inte dö i förtid! Hjärt-Fonden samlar varje år mer än 350 miljoner så att fler kan leva längre och forskningen har bidragit till att förlänga livet i snitt 12 år för den som drabbats av hjärtinfarkt! Det är delvis därför min pappa lever idag. Därför stöttar jag deras satsning och startar en insamling och skänker 1000 kr idag på min pappas dag.

Insamlingskonto

SWISH
90 91 92 7
PLUSGIRO
90 91 92 7
BANKGIRO
90 91 92 7

Kontakta oss

TELEFON
08-566 24 200
POSTADRESS
Box 5413
114 84 Stockholm
GÅVOSERVICE
Öppet: helgfria vardagar 08.00 - 18.00
Telefon: 0200-88 24 00

Integritet

Anmäl olagligt eller olämpligt innehåll tilldataskydd@hjart-lungfonden.se. Vi tar bort olagligt eller olämpligt innehåll.

FÖLJ HJÄRT-LUNGFONDEN I SOCIALA MEDIER