Gå till hjart-lungfonden.se

Trampa för hjärt & lungforskningen

Bidra till insamlingen
Insamlat hittills: 5 025 Kronor
Insamlingsmål: 3 000 Kr
168%

Om insamlingen

30 år, i god fysisk form och med framtida cykelmästerskap i sikte. Det som skulle ha varit en vanlig lokal träningstävling en sommarkväll förvandlades till en mardröm. Jag hann inte köra mer än några kilometer innan orkeslöshet, andningsproblem och hjärtklappning slog till med all kraft. I takt med att det blev svårare att andas blev paniken allt större och jag var tvungen att kasta omkull mig på en åker för att försöka få kontroll över andningen.

Väl hemma gick kroppen fortfarande inte att känna igen och pappa skjutsade därför in mig till akuten i Falun där det snabbt stod klart att jag hade drabbats av hjärtmuskelinflammation, många idrottares skräck. Jag visste att det skulle vara en lång väg tillbaka och framförallt var det riktigt otäckt att ha dragit på sig en åkomma som kan vara livshotande. Det blev ett par dygns vistelse på hjärtavdelning med EKG-övervakning och provtagningar innan jag fick lämna sjukhuset med flera månaders träningsförbud.

Jag är nu helt återställd efter hjärtmuskelinflammationen, men den där julikvällen förra året påminde mig med all tydlighet om hur skört livet kan vara. Hjärtproblemen kan komma plötsligt och drabba vem som helst. Jag är oerhört tacksam för den snabba och proffsiga vården som jag fick i samband med mitt insjuknande! Det skulle betyda mycket om Du vill skänka en slant till Hjärt & Lungfonden. Ingen ska behöva lida av hjärt- och kärlsjukdomar!

En del i denna insamling är att jag kommer anordna gruppcykling torsdag 9/7, på dagen ett år efter att jag drabbades av hjärtmuskelinflammation. Vi samlas kl 18.00 vid Torsångs kyrka utanför Borlänge, cyklar 40-50 km i ett "alla ska med-tempo" och varje deltagare skänker ett valfritt belopp till Hjärt & Lungfonden.

Swisha en gåva

Bidra till insamlingen genom att swisha direkt till 90 91 92 7 ange enbart siffrorna 400142 som meddelande.

Det kan ta upp till en dag innan gåvan visas. Som givare blir man anonym.

Gåvor

Mikael Adolfsson 100 kr 2020-07-20
Nicklas Begrkvist 375 kr 2020-07-17
Magdalena Enges 150 kr 2020-07-17
Visa fler
Bidra till insamlingen

Fler egna insamlingar

Tillbaka till förstasidan

INSAMLINGSKONTO

  • Plusgiro 90 91 92-7

  • Bankgiro 909-1927

  • Swish 90 91 92 7

GÅVOSERVICE

KANSLI