Nyfikna Hjärtan

GE EN GÅVA
Insamlat hittills: 12 000 Kronor
Insamlingsmål: 100 000 Kr
12%

Om insamlingen

Nyfikna Hjärtan är en insamlings och informationskampanj med fokus på Kvinnor, Graviditet, Hjärtklaffsjukdom och Aortasjukdom och är en insamling hos Hjärt-Lungfonden för att hjälpa dem att samla in fler resurser till deras viktiga arbete kring hjärt och kärlsjukdomar.

Målet med denna nya insamling är att med hjälp av insamlingen försöka öka intresset kring de kvinnor som planerar att bli gravida, eller som redan är gravida, i familjer med en historia av aortaklaffsjukdom och aortasjukdom. Om det lyckas och denna grupp kvinnor och deras situation i samband med en graviditet får mer uppmärksamhet, kanske vi också på sikt kan få bättre information för gravida om hur sällsynta hjärt- och aortasjukdomar påverkar kvinnan och fostret (barnet) under och efter graviditeten.

Dessa kvinnor, som om de har dessa sjukdomar, kanske har en något högre risk kring en graviditet än normalfallet, utgör endast en liten del av de drygt 120 000 gravida kvinnorna i Sverige, kanske omkring 100 kvinnor årligen (jag vet inte i nuläget om det är något färre eller något fler).

En korrekt och tydlig information kan hjälpa dem att inte bara må bättre, utan även fatta informerade beslut. Det är viktigt att de förstår hur dessa ärftliga sjukdomar kan påverka en graviditet och hur den svenska sjukvården fungerar för de som misstänker att de själva kan ha dessa sjukdomar. Det handlar om att ta reda på om man själv bär på en sjukdom, och hur man sedan navigerar inom graviditetsvården för att uppnå en så trygg och säker graviditet som möjligt, både för sig själv och det väntade barnet.

Genom att hamna rätt i den fina svenska graviditetssjukvården kan risker begränsas och planer läggas för en så trygg och säker förlossning som möjligt.

Hoppas du vill hjälpa mig att sprida denna insamling så att alla som tycker detta känns viktigt också kan bidra med ett litet bidrag till vännernas viktiga arbete på Hjärt-Lungfonden vars verksamhet är helt beroende av gåvor eftersom fonden inte får något statligt stöd. Varenda krona gör skillnad och bidrar till att fler människor i Sverige kan få ett längre och friskare liv.

Tack för ditt stöd & Stor Kram å Hjärt-Lungfondens vägnar / Timo Söderlund

Swisha en gåva

Bidra till insamlingen genom att swisha direkt till 90 91 92 7. Ange enbart siffrorna 133017 som meddelande. Det kan ta upp till en dag innan gåvan visas. Som givare blir man anonym.

Hjälp Timo T samla in mer till Hjärt-Lungfonden. Dela insamlingen med dina vänner!

Gåvor

Marianne Söderlund 400 kr 2023-12-04
Wiveca Söderlund 500 kr 2023-12-04
Timo Söderlund 600 kr 2023-12-03
Visa fler
Ge en gåva

Fler egna insamlingar

Tillbaka till förstasidan

INSAMLINGSKONTO

  • Plusgiro 90 91 92-7

  • Bankgiro 909-1927

  • Swish 90 91 92 7

GÅVOSERVICE

KANSLI