Gå till hjart-lungfonden.se

Astmaungen fyller Femtio!

Bidra till insamlingen
Insamlat hittills: 3 700 kronor
Insamlingsmål: 2 500 kr
148%

Om insamlingen

Jag vaknar mitt i natten, jag får inte luft! Paniken är omedelbar och jag kravlar mig ur sängen för att ropa på hjälp. Jag är nio år och väldigt medveten om min egen dödlighet, det här har hänt så många gånger förut. Ännu ett astmaanfall...

Få saker är nog så ångestframkallande som känslan av att inte kunna andas. Tyvärr har 2020 präglats av att alltför många har fått erfara den skräcken - och det är långt ifrån över! Som astmatiker har jag levt med detta ständigt överhängande sedan barnsben, och dessutom späs nu rädslan på i och med Covid-19.

Tack och lov är vi också många astmatiker som normalt är ganska friska och vår sjukdom märks knappt. Vi får väldigt fin hjälp av rätt medicinering och den kunskap man idag har inom vården, mycket tack vare den forskning som bedrivits genom åren. Jag har själv varit med i något test när jag var barn och många är de vårdstuderande som fått sticka sprutor i mig och ställa frågor vid de otaliga tillfällen som jag varit inlagd.

Istället för en massa presenter och storslagna kalas vill jag i samband med att jag nu fyller 50 år uppmärksamma hur viktigt det är med forskning kring hjärt- och lungsjukdomar som astma, Covid-19 och hjärtrytmrubbningar. Tillsammans kan vi bidra genom att skänka en slant. Stort tack för din hjälp!

Hjärt-Lungfonden är en ideell organisation som samlar in pengar till forskning om hjärt- och lungsjukdom. Deras verksamhet är helt beroende av gåvor eftersom fonden inte får något statligt stöd. Varenda krona gör skillnad och bidrar till att fler människor kan få ett längre och friskare liv.

Swisha en gåva

Bidra till insamlingen genom att swisha direkt till 90 91 92 7 ange enbart siffrorna 723778 som meddelande.

Det kan ta upp till en dag innan gåvan visas. Som givare blir man anonym.

Gåvor

Elle A Jonsson 250 kr 2020-06-29
Åsa Emilsson 100 kr 2020-06-29
Emma Hejlskov 200 kr 2020-06-25
Visa fler
Bidra till insamlingen

Fler insamlingar

Tillbaka till förstasidan

INSAMLINGSKONTO

  • Plusgiro 90 91 92-7

  • Bankgiro 909-1927

  • Swish 90 91 92 7

GÅVOSERVICE

KANSLI