Svenska Tennisförbundet inleder samarbete med Hjärt-Lungfonden

Svenska Tennisförbundet inleder samarbete med Hjärt-Lungfonden

Hjärt-Lungfonden och Svenska Tennisförbundet inleder ett tvåårigt samarbete.

Tennis är en motionsform som främjar den svenska folkhälsan och sänker riskerna för hjärt-, kärl och lungsjukdom. Tillsammans ska man nu öka insamlingen och utdelningen till hjärt-lungforskningen.

- Hjärt-kärlsjukdom är den vanligaste dödsorsaken i Sverige i dag och omkring 2 miljoner svenskar är drabbade. Fysisk aktivitet som tennis sänker riskerna för att drabbas av hjärt-kärlsjukdom. Samarbetet mellan Hjärt-Lungfonden och Svenska Tennisförbundet ska bidra till ökad fysisk aktivitet samt ökad insamling och utdelning till forskningen, säger Kristina Sparreljung, generalsekreterare på Hjärt-Lungfonden.

Att motionera regelbundet och hålla sig i form leder till ett långt och friskt liv. Forskning har också visat att tennis är en bra motionsform för ett längre liv. Nu startar ett samarbete mellan Svenska Tennisförbundet och Hjärt-Lungfonden som har målet att samla in 500 000 kronor till forskningen. Samarbetet går under namnet Tennishjärtat.

- I kampanjen tillsammans med Hjärt-Lungfonden synliggör vi tennissporten och dess fördelar så att ännu fler kan upptäcka sporten. Samtidigt kommer de pengar vi tillsammans med tennissverige samlar in till Hjärt-Lungfonden till användning för forskning för ett långt och friskt liv, säger Svenska Tennisförbundets generalsekreterare Christer Sjöö. 

Svenska Tennisförbundet och Hjärt-Lungfonden startar insamlingen där hela tennissverige går samman för att samla in pengar till forskning för ett längre och friskare liv. Alla landets tennisklubbar uppmanas att starta sina egna insamlingar till forskningen.

Länk till insamlingen