Robert drabbades av stroke under hjärtoperationen

Robert föddes med ett fel på hjärtat. Han har genomgått ett antal operationer. Den åttonde gången Robert blev opererad vaknade han upp och fick reda på att han fått en stroke samt att njurarna lagt av och att det inte hade gått att väcka honom på tre veckor.

Man med grått skägg och rutig jacka

När Robert föddes behövde han genomgå en hjärtoperation. Läkarna förde in en kateter i ljumsken på honom och skapade ett hål mellan hans hjärt-kammare så att han skulle få syre.

När Robert fyllts sex år träffade hans mamma en svensk man. Han undersökte
möjligheterna och fick till en operation för Robert på östra sjukhuset i Sverige.
När de kom hit till Sverige opererades Robert ganska direkt.

Det gick bra och Robert hade det bra i några år. Men sen fick man göra om operationen då det börjat läcka i lagningen av läckan. Efter det har Robert fått genomgå hjärt-lungmaskins operationer med jämna mellanrum.

Robert träffade sin blivande sambo för cirka fem år sedan. Hon han se honom frisk någon månad innan det var dags igen.

Robert fick opereras på nytt. När han vaknade upp var hon kvar jämte sängen. Han var överlycklig. Men hjärtat höll bara tre månader så han fick stå på transplantationslistan. Han stod på listan i ett år innan samtalet kom. Men när han låg där på bordet kom läkaren in och sa att operationen inte kunde genomföras då antikropparna var fel. Då han har nästan alla antikroppar man kan ha så blev det ingen operation. Robert fick åka hem igen. Det blev ett
stort antiklimax. Psykiskt blev det väldigt jobbigt i en period. Han blev så
dålig att de var tvungna att göra operationen igen. Det var åttonde gången
Robert blev opererad. Han vaknade upp och fick reda på att han fått en stroke
under operationen samt att njurarna lagt av och att det inte hade gått att
väcka honom på tre veckor.

Så nu låg han där och fick dialys varannan dag, och tränade mycket för att få tillbaka vänster sida av kroppen som var nästan helt borta. Han skulle bli bättre i njurarna och väldigt bra efter stroken. Men så cirka ett år senare uppstod det komplikationer igen.

- Nu väntar jag på att ett mirakel ska hända inom forskningen, och det gör det snart har jag bestämt, säger Robert.

- Utan all forskning när det gäller hjärta och stroke så skulle många fler dött, Så det ligger mig varmt om hjärtat, Robert

- Angående min sambo, är hon kvar och vi ska gifta oss i sommar!! Så tappa aldrig hoppet!

- Angående coronaviruset så är man ju helt klart försiktigt men jag åker ut på utflykt här på landet där det Inte finns så många människor.