Lowe dog 24 år gammal

Lisbeth och Jan miste sin älskade son Lowe i akut hjärtmuskelinflammation när han bara var 24 år gammal.

Lowe var till synes fullt frisk och dödsbeskedet kom som en fullständig chock. När familjen startade en minnesfond till Lowes ära var det många som ville bidra, och fonden har idag samlat in över 100 000 kronor till forskningen.

Lowe var en fullt frisk ung man på knappt 25 år som helt plötsligt föll av sin motorcykel när han stannat för rödljus på Sveavägen efter en tur med några vänner en solig försommardag. När han föll av motorcykeln var det stillastående trafik och han fick omedelbart första hjälpen av en förbipasserande sjuksyster.

Ambulansen kom snabbt men hans liv gick tyvärr inte att rädda. Efter obduktionen fick vi veta att han drabbats av akut hjärtmuskelinflammation, vilket man kan drabbas av om man har ett virus i kroppen och samtidigt arbetar och/eller tränar. Lowe hade flyttat till egen lägenhet och var en mycket ambitiös och samvetsgrann person som både tränade och arbetade mycket, han kan mycket väl haft ett virus kroppen som varken han eller vi kände till. För oss i familjen var det en stor chock att få dödsbeskedet och vi bestämde där och då att vi skulle göra allt för att hans minne skulle leva vidare. Vi vill berätta om att det allra värsta kan hända när man minst anar det, en till synes fullt frisk person faller ihop och dör, det måste forskas mer på orsakerna till detta.

Lowes mamma Lisbeth

Vi bestämde oss snart för att starta en minnesfond till Lowes ära, till Hjärt-Lungfonden. Det är med stor glädje vi kan konstatera att den har inbringat över 100 000 kronor till forskningen. Fonden är viktig för oss på många sätt: vi hänvisar till fonden när någon frågar vad som hände den där dagen och när vi får frågor om hur många barn vi har och svarar en i himlen och två på jorden. Lowe blir uppmärksammad på födelsedagar och till jul då släkt och vänner sätter in en slant och på så vis håller vi hans minne levande.

Lowe Klangs minnesfond

Lowe Klang 1985-06-21–2010-05-02

Insamlat hittills: 107 600 KRONOR

Här hittar du Lowe Klangs minnesfond