Ann-Sofie drabbades av hjärtstopp

Ann-Sofie drabbades av hjärtstopp

Den 2 mars drabbades Ann-Sofie av hjärtstopp. Hon hade mått bra men denna morgon ramlade hon ihop på sin cykel på väg till jobbet. Men Ann-Sofie hade tur. I närheten fanns en person som var instruktör i hjärt-lungräddning. Han började direkt och fortsatte till dess att ambulansen kom. En läkare som bodde i närheten ryckte också in. De gjorde hjärtkompressioner på Ann-Sofie och defibrillerade tre gånger.

Ann-Sofie hämtade sig och när hon kom in på akuten hade hon egen rytm och andning, dock var hon djupt medvetslös. Läkarna beslutade sig för att söva henne och göra en kranskärlsröntgen som visade sig bra. De tog henne vidare till Thorax IVA där hon låg nedkyld i ett dygn innan hon fick en ICD (hjärtstartare) inopererad. Därefter var det dags för Ann-Sofie att börja med rehabträning. Hon gör hela tiden nya framsteg och har nu börjat arbetsträna med sikte på att börja jobba igen i maj.

Idag mår Ann-Sofie bra men hon skyndar långsamt framåt. Hon behöver börja lita på sitt hjärta igen.

- Jag hade tur som fick hjälp i tid. Därför vill jag hjälpa andra. Inför min födelsedag bestämde jag mig därför för att starta en egen insamling. Och med tanke på den rådande situationen med Corona där jag och många andra befinner oss i en riskgrupp vill jag att min egen insamling ska bidra till forskningen om Covid-19 kopplat till hjärt-kärlsjukdom.