28 juni ger sig cyklisterna i Ride for life ut och cyklar från kust till kust, från Karlshamn mot slutmålet centrala Göteborg. Initiativet startades av Margareta och Christos Amprazis, efter att deras son Alexander tragiskt gick bort 2018 efter ett plötsligt hjärtstopp.

Har med sig hjärtstartare under loppet

Mellan 28 juni och 2 juli kommer de 50 cyklisterna i Ride for Life Kust till kust att passera städerna Karlshamn, Simrishamn, Malmö, Ängelholm och avsluta i Göteborg. Planen är att loppet ska genomföras varje år framöver. På vägen kommer de ha med sig hjärtstartare för att hjärtsäkra loppet.

Alexander led av den ärftliga hjärtmuskelsjukdomen ARVC, och för att hedra hans minne har föräldrarna startat Ride For Life som samlar in pengar till Hjärt-Lungfonden. Eftersom familjen Amprazis har varit engagerade i välgörenhet i över 20 år kändes det självklart att starta en insamling till Alexanders minne till Hjärt-Lungfonden. Deras insamling har i skrivande stund samlat in 79 150 kronor till Hjärt-Lungfonden.

Till insamlingen Ride For Life

Alexander och Leo

Alexander tillsammans med sin son Leo.

Foto: Privat bild

Alexanders inopererade ICD gick i baklås

Alexander dog av ett plötsligt hjärtstopp den 23 augusti 2018, 5 dagar efter han fyllt 31 år. När han var 25 år upptäcktes det att han hade en sällsynt hjärtsjukdom som heter ARVC. Han fick medicin och en ICD inopererad. Han fick sluta med idrott och fick ställa om sitt liv efter dem nya förutsättningarna.

Torsdagskvällen den 23 augusti fick han kraftiga arytmier trots snabba insatser från sjukvården gick hans liv inte att rädda. Det gick väldigt fort och det visade sig senare att hans ICD inte hade fungerat utan gått i baklås.

Alexander arbetade som projektledare på Barncancerfonden och var delaktig i insamlingsprojekt som Ride of Hope och Spin of Hope. Han startade även Run of Hope och andra event som samlade in miljonbelopp till cancerforskningen. Eftersom familjen Amprazis har varit engagerade i välgörenhet i över 13 år kändes det självklart att starta en insamling till Alexanders minne. Men denna gång var det hjärtforskningen som stod i fokus. 

Starter och målgångar sker enligt schemat nedan

Dag 1: 28e juni, Karlshamn – Simrishamn. Starttid: kl 09:00

Dag 2: 29e juni, Simrishamn - Malmö. Starttid: kl 09:00

Dag 3: 30e juni, Malmö - Ängelholm. Starttid: kl 09:00

Dag 4: 1a juli, Ängelholm - Varberg. Starttid: kl 09:00

Dag 5: 2a juli, Varberg - Göteborg. Starttid: kl 10:00

Ride For Lifes insamling till hjärtforskningen

Ride For Life har startat en egen insamling till stöd för forskningen. Var med och stöd insamlingen och hjälp Ride For Life nå sitt mål.

Till insamlingen