Bröderna samlade sina tankar och upplevelser i boken "Hjärtinfarkten"

Fotograf: Gabriel Liljevall

Martin (till höger) har tillsammans med sin bror, läkaren och skribenten Jakob Ratz Endler (till vänster) skrivit boken "Hjärtinfarkten". Fotograf: Gabriel Liljevall

Uppdaterad 10 oktober 2023 |

Martin Ratz är entreprenören som vid 44 års ålder drabbades av en hjärtinfarkt. Han har tillsammans med sin bror Jakob, som är läkare, samlat sina tankar och upplevelser i en bok.

Känner du någon som drabbats av en hjärtinfarkt? Då är du inte ensam. Det är den vanligaste dödsorsaken i Sverige och ungefär var tjugonde minut drabbas någon i vårt land av en akut hjärtinfarkt. Vad många inte vet är att man kan minska risken att drabbas genom att förändra sitt sätt att leva.

Skriver lättförståeligt och intressant om hjärtinfarkt

Bröderna Jakob Ratz Endler och Martin Ratz skriver lättförståeligt och intressant om hjärtinfarkter, vad de orsakas av och hur de behandlas. De delar med sig av sin personliga berättelse. Jakob är specialistläkare och har bevittnat många hjärtinfarkter. Martin drabbas oväntat av en infarkt vid 44 års ålder och i boken får vi följa hans upplevelser under och efter infarkten. En stor mängd andra patienter berättar också om sina erfarenheter och hur man går vidare.

Illustration hjärtinfarkt

Om hjärtinfarkt

Symtom, riskfaktorer, forskning – allt du behöver veta om hjärtinfarkt.

Det här är hjärtinfarkt

Stoppa en propp. Swisha ett belopp!

Stöd forskningen om hjärtinfarkt.

Ditt mobilnummer