Hjärtbarnet Iker fick träffa sina idoler

Onsdag den 3 maj blev en riktig lyckodag för sjuårige Iker Engren från Gustavsberg. Då fick han chansen att träffa flera av elitspelarna i favoritlaget AIK. Träffen var en del av samarbetet mellan Hjärt-Lungfonden och AIK, ett samarbete som initierats av AIK.

Pojke och kvinna med fotbollströjor från AIK på en fotbollsplan

Under våren spelade både herr- och damlaget med Hjärt-Lungfondens logotyp på bröstet. AIK har också startat en insamling till förmån för forskningen. 

Iker Engren och hans familj har nära band till Hjärt-Lungfonden. När Iker bara var tre månader gammal upptäcktes det att han hade ett allvarligt hjärtfel - och strax efter sin ettårsdag fick han ett nytt hjärta. Idag är han en pigg och glad sjuåring som älskar hockey och fotboll.

Spelar för pappan som gick bort efter hjärtinfarkt

En av spelarna som Iker fick umgås med var mittfältaren Petra Sundqvist. På matchtröjan har hon ett hjärta med initialerna K.S. I januari dog hennes pappa Kjell i hjärtinfarkt, 62 år gammal. Trots att räddningstjänsten snabbt var på plats med hjärtstartare gick hans liv inte att rädda.

-Pappas död kom som en chock för oss alla i familjen. Han var i god form - han gymmade, åkte skidor och spelade golf. Jag önskar att fler skänker pengar till forskningen så att fler människor kan överleva, säger Petra Sundqvist.

AIK och Hjärt-Lungfonden har även samarbetat tidigare vid ett flertal tillfällen. 2015 spelades en välgörenhetsmatch där 150 000 kronor samlades in till Hjärt-lungforskningen.