Ekonomichef med affärsnära ledarskap

Rollen

Är du en affärsnära och trygg ledare som är expert på ekonomistyrning? Då kan det här vara rätt roll för dig! Som Ekonomichef på Hjärt-Lungfonden har du ett affärsnära, ledande och viktigt uppdrag med brett ansvar och stor variation arbetsuppgifter.

Du leder ekonomi- och juristavdelningen om totalt 6 personer. Ditt huvudansvar och expertområde är den ekonomiska styrningen. Tillsammans med dina kollegor i ledningsgruppen och generalsekreteraren leder ni Hjärt-Lungfondens arbete.

Du är övergripande ansvarig för ekonomistyrning och HLFs ekonomiska ramar, budget- och prognosprocesser samt rapportering till ledning och styrelse. I detta ingår ansvar för att givarnas gåvor förvaltas på bästa sätt, att utdelningen till forskningen blir korrekt samt en säkerställd efterlevnad av lagar och regler.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Leda och utveckla ekonomiavdelningen med tillhörande budget- och personalansvar

 • Övergripande planera, leda och strategiskt utveckla affärsverksamheten och organisationen tillsammans med ledningsgruppen

 • Kontinuerligt säkerställa utveckling, effektivisering och bättre automatiseringar i systemen

 • Agera affärsstöd till verksamheten, bidra med det ekonomiska perspektivet i projekt

 • Implementera en intern och effektiv juridisk funktion inom ekonomiavdelningen

 • Effektivisera och kontrollera efterlevnad av inköpsprocess och avtalshantering

Kvalifikationer och erfarenhet:

 • Erfaren och trygg som chef, har lett andra tidigare

 • Har utvecklat/förbättrat affärssystem och har en god förståelse för flöden

 • Akademisk examen

 • Talar och skriver svenska obehindrat samt kan föra en dialog på engelska

Personliga egenskaper:

 • Jordad, trygg i dig själv och din kunskap – både inåt (i dig själv) och utåt (mot andra)

 • Grupporienterad samtidigt som du tar ansvar för dina delar och självständigt driver dem

 • Prestigelös

 • Kommunikativ

 • Proaktiv

Övrigt krav: tobak- och nikotinfri
Placeringsort: Stockholm (Gamla Stan)

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med företaget Meritmind. Låter rollen intressant så skicka in din ansökan via Meritminds ansökningsformulär på länken nedan.

För mer information är du välkommen att kontakta Cecilia Linhart, ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, på tel: 070-166 0802 eller på email: cecilia.linhart@meritmind.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vi erbjuder dig:

Hos oss på Hjärt-Lungfonden kommer du vara del att ett lojalt, engagerat team som brinner för en värld fri från hjärt- och lungsjukdomar. Vår arbetsplats är helt nikotinfri och vi har förmånliga arbetsvillkor. I rollen som Ekonomichef kommer du genom ditt arbete verkligen kunna göra skillnad för organisationen och få möjlighet att vara del av en proaktiv, vänlig och värderingsdriven organisation!

Vi välkomnar alla olikheter och är övertygade om att mångfald berikar våra perspektiv, förbättrar våra resultat och får oss att trivas bättre. Vi uppmuntrar alla sökande – oavsett könsidentitet, bakgrund, funktionsvariation, etnicitet och ålder.

Om Hjärt-Lungfonden

Hjärt-Lungfondens vision är en värld fri från hjärt- och kärlsjukdom. Ingen ska bli lämnad ensam med saknaden efter en mamma, en pappa, ett barn eller en partner. Det är den drömmen vi kämpar för varje dag. Därför samlar vi in pengar till forskning och arbetar för ökad kunskap om forskningens betydelse. Verksamheten är helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag. 2022 delade vi ut cirka 359 miljoner kronor till livsviktig forskning.

Hjärt-Lungfonden är en ideell förening med cirka 1 500 medlemmar. Medlemmarna utser 50 huvudmän som i sin tur tillsätter styrelsen. Styrelsen utser Hjärt-Lungfondens generalsekreterare, som i sin tur ansvarar för och leder arbetet på kansliet.

Parisa och Linda på event med Hjärt-Lungfonden

Lediga jobb

Vi är en vanlig arbetsplats, men med ett ovanligt viktigt uppdrag – Att ge människor fler friska år. Kom och jobba med oss!

Jobba hos oss