Dataanalytiker

Motiveras du av att utvinna information och kunskap ur komplexa datamängder? Vill du vara med och bidra till en värld fri från hjärt- och kärlsjukdom?

Vi söker en dataanalytiker som vill hjälpa Hjärt-Lungfonden skapa beslutsunderlag, hitta mönster och skaffa oss insikter för att kunna förlänga livet för ännu fler människor!

Arbetsbeskrivning

Hjärt-Lungfondens vision är en värld fri från hjärt- och kärlsjukdom. Ingen ska bli lämnad ensam med saknaden efter en mamma, en pappa, ett barn eller en partner. Det är den drömmen vi kämpar för varje dag. Därför samlar vi in pengar till forskning och arbetar för ökad kunskap om forskningens betydelse. Verksamheten är helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag. 2022 delade vi ut cirka 359 miljoner kronor till livsviktig forskning.

Hjärt-Lungfonden har stora mängder data av olika slag och i dagsläget nyttjas inte den fulla potentialen i organisationens data, och vissa data är inte åtkomliga eller samordnade. Vi söker därför nu en kompetent dataanalytiker för att säkerställa korrekt datainsamling och förse organisationen med rekommendationer, urval, analyser och underlag som kommer ge stora effekter för affärsmålen.

Arbetsuppgifter

Uppdraget som Dataanalytiker innebär att tillhandahålla en användaranpassad användning av information för datadrivet beslutsfattande och arbetssätt inom hela Hjärt-Lungfonden. Vidare innebär rollen ansvar för att;

FÖRVERKLIGA STRATEGEN

 • Skapa, implementera, förvalta, driva och vidareutveckla organisationens datastyrningsstrategi i samråd med ledningsgruppen.

 • Delta i arbetsgruppen för affärsstyrning.

SAMLA IN OCH STRUKTURERA DATA

 • Identifiera och implementera relevanta mätpunkter i samtliga Hjärt-Lungfondens kanaler, system och verktyg.

 • Delta i det operativa arbetet kring integrationslösningar för att optimera datadrivet arbete.

 • Vid behov bygga data- och analysmodeller i samråd med övriga IT.

PRESENTERA, FÖRKLARA OCH HJÄLPA

 • Ansvara för att producera, distribuera, presentera och visualisera underlag och analyser både utifrån eget initiativ och i samarbete med affärsansvariga.

 • Ta fram digitala och interaktiva rapporter samt administrera, sätta upp och förvalta dataflöden i online-plattformen Power-BI.

 • Supportera organisationen i diverse frågeställningar kring data för tex marknad, digitala beteenden och trender.

REKOMMENDERA OCH AGERA

I samarbete med affärsansvariga identifiera och göra behovsanpassade urval inför insamlings- och marknadsföringsaktiviteter, analysera dess resultat och föreslå förbättringar för framtida urval.

Arbeta med ledningsgruppen för att skapa en prioritering över behov för varje affärsområde.

Bidra till att identifiera och rekommendera kostnadseffektivisering.

Vem är du?

Vi söker dig som har en god analytisk och pedagogisk förmåga för att kunna dra relevanta slutsatser och även kunna förmedla denna information inom organisationen. Rollen är en självständig roll som kräver att du effektivt kan styra ditt eget arbete och göra rätt prioriteringar. Med många kontaktytor internt behöver du också trivas med samarbete och kunna anpassa din kommunikation efter person och situation.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en examen som exempelvis civilingenjör, dataanalytiker, kandidat-/högskoleingenjörsexamen i matematik/datateknik. Även en relevant YH-utbildning i kombination med lång, bred och djup arbetslivserfarenhet av dataanalys är intressant, men allra viktigast är inte teoretisk utbildning, utan din praktiska erfarenhet, intresse och inställning.

Vi tror att du har en gedigen praktisk erfarenhet av en dataanalytikerroll och av att driva datastrategiska frågor i en mellanstor organisation. Du har kunskaper inom SQL, Google Analytics, Google Tag Manager och kunskap inom tekniker för att koppla ihop data, såsom exempelvis webservices, API-anrop eller XML/text. Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet av program, verktyg, språk och system där data samlas och där datainformation kan utvärderas, såsom exempelvis Power-BI, BigQuery, Tableau, R och Python.

Vi hoppas att du är teknikkunnig och uppdaterad på hur marknaden för Data Warehouse och analysverktyg ser ut och vi ser gärna att du har erfarenhet av A/B-testning och är kunnig inom statistik, marknadsanalys och statistisk modellering.

Övrig information

 • Start: Så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

 • Typ av anställning: Tillsvidareanställning med 6 månaders inledande provanställning.

 • Omfattning: Heltid, 35 timmar per vecka

 • Placering: Vi sitter i fina lokaler i Gamla Stan, Stockholm.

Vi erbjuder dig

Hos oss på Hjärt-Lungfonden kommer du vara del att ett lojalt, engagerat team som brinner för en värld fri från hjärt- och lungsjukdomar. Vår arbetsplats är helt nikotinfri och vi har förmånliga arbetsvillkor.

I rollen som Dataanalytiker kommer du genom ditt arbete verkligen kunna göra skillnad för organisationen och få möjlighet att vara del av en platt, vänlig och värderingsdriven organisation!

Vi välkomnar alla olikheter och är övertygade om att mångfald berikar våra perspektiv, förbättrar våra resultat och får oss att trivas bättre. Vi uppmuntrar alla sökande – oavsett könsidentitet, bakgrund, funktionsvariation, etnicitet och ålder.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Next Position.

För mer information är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Anna Sundström, anna.sundstrom@nextposition.se, 070-940 88 30.

Ikon för Hjärt-Lungfondens roll

Ansök direkt

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdag; 2023-08-13. Välkommen med din ansökan!

Sök jobbet