Jobba hos oss

Vi samlar in och delar ut pengar till forskning

Test description

Tillsammans gör vi skillnad

Vår vision är en värld fri från hjärt- och lungsjukdom och vi arbetar för att fler människor ska få ett längre och friskare liv. Vi är övertygade om att vägen dit går genom forskning.

Huvuddelen av den oberoende forskningen inom hjärt-, kärl- och lungområdet i Sverige finansieras av oss. Vi arbetar därmed också för ökad förståelse om forskningens betydelse för bättre diagnostik, behandling, vård och kunskap om en hälsosammare livsstil.

Vi är en vanlig arbetsplats, men med ett ovanligt viktigt uppdrag – Att ge människor fler friska år.

Vårt överordnade mål handlar om att samla in pengar till livsviktig forskning. År 2022 delade vi ut 359 miljoner kronor till mer än 174 utvalda forskningsprojekt inom hjärta, kärl och lungor.

Äldre kvinna och barnbarn tar en selfie
Flicka står i mål och håller i en fotboll
Läkare och patient samtalar på sjukhussäng

Tre skäl att jobba på Hjärt-Lungfonden

1. Meningsfullt arbete

Hjärt-Lungfondens vision är en värld fri från hjärt-lungsjukdom. Tänk dig att ägna dina arbetsdagar till något välgörande som alla människor vill ha: fler friska år. Vägen dit är framför allt finansiering av patientnära forskning, men också genom att aktivt bilda opinion i frågor som förbättrar folkhälsan.

2. Fantastiska kollegor

Att på riktigt jobba för bra saker i världen kan få vem som helst att känna utomordentlig arbetslust. Kompetens, engagemang och teamwork lyfter alla organisationer. Och faktum är att vi på Hjärt-Lungfonden har ökat utdelningen till forskning i stort sett varje år under mycket lång tid.

3. Hälsosamma förmåner

Självklart vill vi leva som vi lär. Hälsan är viktig, och för det behövs balans i livet, fysisk aktivitet och regelbundna hälsoundersökningar. Hjärt-Lungfonden främjar detta genom särskilda förmåner för sina anställda.