Tips på present till mors dag

Letar du efter en fin present till mamma på mors dag? Ett presenttips är att skänka en valfri gåva till den livsviktiga forskningen. Du får då ett fint gåvobevis som du kan ge till din mamma.

När du ger din mamma ett gåvobevis i present, bidrar du till den livsviktiga forskningen. Med hjälp av gåvor kan Hjärt-Lungfonden stötta forskning för sjukdomar kring hjärta, kärl och lungor. Faktum är att fler människor lider och dör av denna typ av sjukdomar än något annat. Forskning är lösningen. 

Gåvobevis i mors dag present 2021

Skänk en valfri gåva och få ett fint gåvobevis att ge till din mamma. Du kan välja att skriva ut gåvobeviset och överlämna det i ett fint kuvert. Har du inte möjlighet att träffa din mamma går det även bra att ladda ner och skicka presenten via mejl. 

Här kan du skänka din gåva

En mors dag present som stöttar välgörenhet är alltid uppskattat. Det är ett fint sätt att visa din mamma omtanke..

Skänk en gåva

Berättelser från drabbade och anhöriga

Alla kan drabbas av hjärt- och lungsjukdomar. Män som kvinnor, ung som gammal. Möt några drabbade och anhöriga och hör deras berättelse. Med hjälp av mer forskning kan vi bli ännu bättre på att förebygga liknande situationer. Här är ett par berättelse från drabbade och anhöriga.

Maja drabbades av en stroke när hon var höggravid

Maja Arnell fick en stroke i vecka 28 och blev förlamad i vänster sida av kroppen. "Det enda jag kunde tänka på var om min bebis i magen skulle överleva", säger Maja.

Läs hela berättelsen

Ulla drabbades av en särskild typ av hjärtinfarkt

Det var efter en stressig situation som Ulla Stensson, 71 år, fick hon svåra bröstsmärtor. Hon hade drabbats av en typ av hjärtinfarkt som är vanligare hos kvinnor än hos män – hjärtinfarkt med rena kärl.

Läs hela berättelsen

Vad är det gåvor möjliggör?

Med hjälp av gåvor kan vi finansiera hela eller delar av olika forskningsprojekt för sjukdomar inom hjärta, kärl och lungor. Om du väljer att skänka en gåva till forskningen i morsdagpresent - detta är vad du bidrar till.

Kvinnor i stort behov av sviktpacemaker

Sviktpacemaker används generellt sett alldeles för lite både i Sverige och i andra länder och kvinnorna är dessutom extra underbehandlade, både här och utomlands, säger Cecilia Linde, professor vid Karolinska universitetssjukhuset.

Läs mer om forskningen

Stora forskningsanslaget

Hjärt-Lungfondens stora forskningsanslag på 15 miljoner kronor är det största anslaget i Sverige inom hjärt-lungsjukdom. Ansökningarna granskas av en nordisk bedömningskommitté.

Mer om anslaget