Letar du efter en fin present till mamma på mors dag? Ett presenttips är att skänka en valfri gåva till den livsviktiga forskningen så att fler mammor överlever hjärt- och lungsjukdomar. Du får då ett fint gåvobevis som du kan ge till din mamma.

Gåvobevis i morsdagspresent 2022

När du ger din mamma ett gåvobevis i present, bidrar du till den livsviktiga forskningen för att fler människor kan leva ett friskare och längre liv. Med hjälp av din gåva kan Hjärt-Lungfonden stötta forskning för sjukdomar kring hjärta, kärl och lungor. Faktum är att fler människor lider och dör av denna typ av sjukdomar än något annat i världen. Varje gåva räknas.

Hur gör jag för att skänka en gåva?

Skänk en valfri gåva och få ett fint gåvobevis att ge till din mamma. Du kan välja att skriva ut gåvobeviset och överlämna det i ett fint kuvert. Har du inte möjlighet att träffa din mamma går det även bra att ladda ner och skicka presenten digitalt via mejl. 

Här kan du skänka din gåva

En mors dag present som stöttar välgörenhet är alltid uppskattat. Det är ett fint sätt att visa din mamma omtanke..

Skänk en gåva


Berättelser om våra älskade mammor

Alla kan drabbas av hjärt- och lungsjukdomar. Män som kvinnor, ung som gammal. Möt några drabbade anhöriga och hör deras berättelser om deras mammor.

Mammas hjärta gick inte att rädda

Lukas Vejdemo var bara 13 år när hans mamma Ann-Charlotte gick bort i en hjärtinfarkt. -Jag saknar henne varje dag.

Läs Lukas berättelse

Jonathan räddade sin mammas liv

Katharinas hjärta stannade helt plötsligt. Tack vare att hennes femtonårige son hade fått lära sig hjärt-lungräddning i skolan klarade hon sig.

Läs Jonathans berättelse

Mormor och mamma dog i KOL

Inom loppet av fem år avled Maries mormor och mamma. Båda drabbades av lungsjukdomen KOL,. ”Jag tror att mamma hade levt i dag om hon hade slutat röka när hon fick diagnosen”,

Läs Maries berättelse

När mammor dör

Dagen före midsommarafton dog Annas mamma till följd av en stroke. Hon beskriver det som att förlora en bit av sig själv. Den här fina berättelsen om sin mamma skickade hon till oss på Hjärt-Lungfonden.

Läs Annas berättelse