Picknicksallad med sötpotatis, pasta och kyckling

Picknicksallad med sötpotatis, pasta och kyckling på ett uppdukat bord

En god sallad att äta en varm sommardag eller som tillbehör på en buffé.

4 st
50 min

Ingredienser

  • 1 stor sötpotatis, tvättad och skuren i bitar
  • 1 stor paprika, i grova bitar
  • 1 stor rödlök, i klyftor
  • 200 g pasta, t ex penne
  • 300 g grillat eller stekt kycklingkött, i bitar
  • olivolja
  • 1 påse (65 g) rucola
  • 1 tsk flingsalt med jod
  • nymald svartpeppar efter smak

Dressing

  • 2 dl naturell lättyoghurt
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1/2 kruka basilika, hackad
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg sötpotatis, paprika och rödlök på en bakpappersklädd plåt och blanda runt med lite olja. Strö på lite av flingsaltet och peppra rejält.
  3. Rosta mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter tills potatisen är mjuk och fått lite färg.
  4. Ta ut och låt svalna.
  5. Koka pastan enligt paketet. Häll av i durkslag och spola med kallt vatten. Låt rinna av.
  6. Lägg pastan i en stor skål.
  7. Blanda i grönsakerna och kycklingen och strö i resten av saltet och peppra lite till.
  8. Blanda dressingen och ta med separat.
  9. Ta med rucolan separat och toppa med vid servering.

Perfekt att ta med sig på stranden eller på cykelturen.