Picknicksallad med sötpotatis, pasta och kyckling
En god sallad att äta en varm sommardag eller som tillbehör på en buffé.
4 st
50 min
Ingredienser
- 1 stor sötpotatis, tvättad och skuren i bitar
- 1 stor paprika, i grova bitar
- 1 stor rödlök, i klyftor
- 200 g pasta, t ex penne
- 300 g grillat eller stekt kycklingkött, i bitar
- olivolja
- 1 påse (65 g) rucola
- 1 tsk flingsalt med jod
- nymald svartpeppar efter smak
Dressing
- 2 dl naturell lättyoghurt
- 1 liten vitlöksklyfta, riven
- 1/2 kruka basilika, hackad
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg sötpotatis, paprika och rödlök på en bakpappersklädd plåt och blanda runt med lite olja. Strö på lite av flingsaltet och peppra rejält.
- Rosta mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter tills potatisen är mjuk och fått lite färg.
- Ta ut och låt svalna.
- Koka pastan enligt paketet. Häll av i durkslag och spola med kallt vatten. Låt rinna av.
- Lägg pastan i en stor skål.
- Blanda i grönsakerna och kycklingen och strö i resten av saltet och peppra lite till.
- Blanda dressingen och ta med separat.
- Ta med rucolan separat och toppa med vid servering.
Perfekt att ta med sig på stranden eller på cykelturen.