Grillad gazpacho-strömming
Dröm dig bort till Medelhavet där man grillar sardiner. Här är en variant med grillad strömming i en härlig vinägrett med gazpachosmak.
6 st
45 min
Ingredienser
- 400 g strömmingsfiléer
- 1 tsk salt och nymalen svartpepper efter smak
- 2 tomater, finhackade
- ¼ gurka, skalad, urkärnad och finhackad
- ½ färsk gul lök, finhackad
- ½ grön eller röd paprika, finhackad
- 2 msk rödvins- eller vitvinsvinäger
- 1 dl olivolja
- 2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak
Till servering
- Kokt potatis
- Knäckebröd
Gör så här
- Börja med vinägretten. Lägg allt det hackade i en skål och tillsätt vinäger, olja, salt och peppar.
- Låt det stå och dra i rumstemperatur medan du lagar resten för att smakerna ska förstärkas.
- Skölj filéerna och klipp bort fenorna.
- Salta och peppra köttsidan.
- Vik filéerna dubbelt på längden med skinnsidan utåt och pensla dem runt om med olja.
- Grilla strömmingen snabbt, cirka 2 – 3 minuter på båda sidor.
- Lägg upp på ett fat och skeda över vinägretten. Servera gärna potatis och ett gott bröd till.