Chiafrallor

Chiafrallor i en skål.

Baka hembakta frallor med lite attityd i form av grövre mjöl och trendiga chiafrön. Bröd är godast nybakat!

18 st
105 min

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten, 37 grader
  • ½ tsk salt
  • 2 dl mager kvarg eller kesella
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 10 dl vetemjöl fullkorn special
  • 1 ägg, uppvispat

Till servering

  • Marmelad, lättsockrad

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vattnet i en skål till en assistent/hushållsmaskin.
  2. Lägg i salt och chiafrön samt kvarg och kör tills det blir blandat.
  3. Häll i mjölsorterna, lite i sänder medan maskinen går.
  4. Kör maskinen i 5-6 minuter.
  5. Låt degen jäsa övertäckt med en bakduk på dragfri plats i 40 minuter.
  6. Knåda degen lätt och dela den i 18 delar som du rullar till bollar.
  7. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och lägg över en bakduk och låt dem jäsa ytterligare 30 minuter.
  8. Sätt ugnen på 225 grader.
  9. Pensla bröden med ägg och strö på chiafrön. Grädda dem i mitten av ugnen 20 minuter. Låt svalna på galler.