Chiafrallor
Baka hembakta frallor med lite attityd i form av grövre mjöl och trendiga chiafrön. Bröd är godast nybakat!
18 st
105 min
Ingredienser
- 50 g jäst
- 6 dl vatten, 37 grader
- ½ tsk salt
- 2 dl mager kvarg eller kesella
- 5 dl grahamsmjöl
- 10 dl vetemjöl fullkorn special
- 1 ägg, uppvispat
Till servering
- Marmelad, lättsockrad
Gör så här
- Lös upp jästen i vattnet i en skål till en assistent/hushållsmaskin.
- Lägg i salt och chiafrön samt kvarg och kör tills det blir blandat.
- Häll i mjölsorterna, lite i sänder medan maskinen går.
- Kör maskinen i 5-6 minuter.
- Låt degen jäsa övertäckt med en bakduk på dragfri plats i 40 minuter.
- Knåda degen lätt och dela den i 18 delar som du rullar till bollar.
- Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och lägg över en bakduk och låt dem jäsa ytterligare 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bröden med ägg och strö på chiafrön. Grädda dem i mitten av ugnen 20 minuter. Låt svalna på galler.