För framtiden

GE EN GÅVA
Insamlat hittills: 4 800 Kronor
Insamlingsmål: 5 000 Kr
96%

Om insamlingen

Det började igentligen redan för tjugofyra år sedan. Jag var liten och blev akut sjuk vilket resulterade i att jag fick genomgå en stor hjärtoperation. Men det här handlar inte om mig, för jag lever. Jag överlevde.

För lite mer än tio år sedan fick min faster lungcancer. En sjukdom som kostade henne livet. Jag var bara tonåring när det inträffade och likaså hennes döttrar. Jag minns såväl hur jag blev illamående när jag fick beskedet. Jag blev inte ledsen direkt utan det handlade mer om en panik inför framtiden, en panik för hur mina kusiner skulle må. Jag var så ledsen för min familj, framför allt för mina kusiner, för min pappa och för min farmor och farfar.

Jag är faster och gudmor, och min guddotter förlorade sin mormor i lungcancer. Det hände igen, att en i familjen miste sin mamma. Fem år efter att min faster dött. Samma illamående knackade på dörren. Dom slets ifrån oss, ifrån sina familjer. Vad jag inte visste var att samma sak skulle hända mig den 17 november 2018, jag blev bestulen. Min pappa dog. Min guddotter har alltså ingen farfar och ingen mormor. Mina två äldre bröders barn har ingen farfar och två utav dom heller ingen morfar. Man tror inte att det ska hända. Man förstår inte att det händer. Det kommer som en käftsmäll och vad som gör mig ännu mer lidande är att behöva veta att så många fler personer kommer behöva gå igenom det här. HELVETET. Mitt liv har inte ens börjat men här står jag idag och planererar min fars begravning. Vad som gör ännu ondare är att min farmor och farfar har mist TVÅ barn. Det ska inte vara så, man ska inte överleva sina barn. Som många vet är hjärt-och kärl sjukdomar ärftliga och varje år dör folk helt i onödan. Om vi alla går ihop, och gör det vi kan, så tror jag att det kan rädda liv. Många bäckar små kan bidra till att fler får ha kvar sina nära och kära i livet. Jag önskar mig ingen pryl i julklapp. Min önskan är att alla som har en slant över kan skänka den som en gåva till min insamling så fler personer får vara med sina nära och kära i jul. Tillsammans kan vi rädda liv.

Swisha en gåva

Bidra till insamlingen genom att swisha direkt till 90 91 92 7 och ange 734061 som meddelande. Det kan ta upp till en dag innan gåvan visas. Som givare blir man anonym.

Hjälp Malin samla in mer till Hjärt-Lungfonden. Dela insamlingen med dina vänner!

Gåvor

Adde Malmros 500 kr 2019-02-13
Maria o thomas Jerhammar 200 kr 2018-12-14
Amanda Hansson 200 kr 2018-12-14
Visa fler
Ge en gåva

Fler egna insamlingar

Tillbaka till förstasidan

INSAMLINGSKONTO

  • Plusgiro 90 91 92-7

  • Bankgiro 909-1927

  • Swish 90 91 92 7

GÅVOSERVICE

KANSLI