Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer information

Stäng

Din minnesgåva ger hopp

Vi är många som mist en anhörig eller nära vän i en hjärt- eller lungsjukdom. Att ge en minnesgåva vid en begravning är ett fint sätt att hedra minnet av den som stått dig nära.

Ge din minnesgåva här
Minnesblad
  • Leveranstid
    Minnesbladet går med A-post och levereras 2-3 dagar efter beställning.
  • Betalsätt
    Du kan betala via betalkort, internetbank eller inbetalningskort.
  • Mottagare
    Du kan skicka kortet till de närstående eller begravningsbyrå.

Minnesgåva

Din minnesgåva hjälper forskningen mot nya genombrott. Det är en gåva som finns kvar och gör skillnad när blommor och kransar blommat ut. 

En vanlig fråga till oss handlar om storleken på minnesgåvan. Alla minnesgåvor är betydelsefulla, men det är vanligt att man likställer gåvobeloppet med vad en blombukett eller en krans kostar.

Minnesblad

När du ger en minnesgåva skickar vi ett vackert minnesblad med din personliga hälsning till de närstående. När du har fyllt i uppgifterna får du möjlighet att förhandsgranska hur det kommer att se ut. 

Här har vi skapat ett exempel och använt oss av en minnesvers
Minnesblad Hjärt-Lungfonden

Minnesfond

Ett annat sätt att hedra en närstående är att starta en minnesfond på vår webbplats. Det blir en plats för att minnas och en plats för hopp och omtanke. Både nu och så långt fram i tiden som du önskar. När någon ger en gåva till minnesfonden tänds ett virtuellt ljus. Varje ljus ger forskarna ökade resurser och hopp för alla hjärt- och lungsjuka i Sverige.

Senast uppdaterad 2015-07-03

2015-08-24

Minneshälsningar/verser

Här har vi samlat passande minneshälsningar, verser och dikter till begravningen. Texterna kan till exempel användas på minnesblad, i programblad och i dödannons.

Läs mer

2015-07-03

Minnesgåvor frågor och svar

Här hittar du vanliga frågor och svar om minnesgåvor.

Läs mer