Minnesgåvor skänker hopp

Vi är många som mist en anhörig eller nära vän i en hjärt- eller lungsjukdom. Att ge en minnesgåva är ett fint och uppskattat sätt att hedra minnet av den som stått dig nära.

Ge en minnesgåva här

Minnesgåva

En minnesgåva är ett värdefullt sätt att stötta forskningen. Det är en gåva som finns kvar och gör skillnad när blommor och kransar blommat ut. När du ger en minnesgåva skickar vi ett vackert minnesblad med din personliga hälsning till de anhöriga. Här ser du ett exempel på hur det kan se ut.En vanlig fråga till oss handlar om storleken på minnesgåvan. Alla minnesgåvor är betydelsefulla, stora som små, men det är vanligt att man likställer gåvobeloppet med vad en blombukett eller en krans kostar.

Minnesfond

Ett annat sätt att hedra en närstående är att starta en minnesfond på vår hemsida. Det blir en plats för att minnas och en plats för hopp och omtanke. Både nu och så långt fram i tiden som du önskar. När någon ger en gåva till den minnesfond du startat tänds ett virtuellt ljus. Varje tänt ljus ger forskarna ökade resurser och hopp för alla hjärt- och lungsjuka i Sverige.

Skattereduktion för gåvor

Nu kan du få skattereduktion för dina gåvor till Hjärt-Lungfonden. Varje gåva ska uppgå till minst 200 kronor vid ett gåvotillfälle och minst 2 000 kronor under ett år. Vi hjälper dig med alla papper. Läs mer om skattereduktion här.

Senast uppdaterad 2014-09-02

MINNESBLAD

LEVERANSTID
Minnesbladet skickas med A-post och levereras 2-3 dagar efter beställning.

BETALSÄTT
Du kan betala via betalkort, internetbank eller inbetalningskort som vi skickar till dig.

ADRESS TILL MOTTAGARE
Du kan skicka kortet till anhörig eller begravningsbyrå.

Förslag på minnesverser

Här hittar du förslag på vad du kan skriva på minneskortet: en fin hälsning, en vers eller dikt.