För att förbättra och förenkla för dig som besöker vår webbplats använder vi cookies. Du kan själv stänga av funktionen via din webbläsarens säkerhetsinställningar. Mer information om cookies

Stäng

En minnesgåva skänker hopp

Vi är många som mist en anhörig eller nära vän i en hjärt- eller lungsjukdom. Att ge en minnesgåva är ett fint och uppskattat sätt att hedra minnet av den som stått dig nära.

Ge din minnesgåva här
Minnesblad
  • Leveranstid
    Minnesbladet går med A-post och levereras 2-3 dagar efter beställning.
  • Betalsätt
    Du kan betala via betalkort, internetbank eller inbetalningskort.
  • Mottagare
    Du kan skicka kortet till anhörig eller begravningsbyrå.

Minnesgåva

En minnesgåva är ett värdefullt sätt att stötta forskningen. Det är en gåva som finns kvar och gör skillnad när blommor och kransar blommat ut. 

En vanlig fråga till oss handlar om storleken på minnesgåvan. Alla minnesgåvor är betydelsefulla, stora som små, men det är vanligt att man likställer gåvobeloppet med vad en blombukett eller en krans kostar.

När du ger en minnesgåva skickar vi ett vackert minnesblad med din personliga hälsning till de anhöriga. När du har fyllt i uppgifterna får du möjlighet att förhandsgranska hur det kommer att se ut. 

Här har vi skapat ett exempel och använt oss av en minnesvers
Minnesblad Hjärt-Lungfonden

Minnesfond

Ett annat sätt att hedra en närstående är att starta en minnesfond på vår hemsida. Det blir en plats för att minnas och en plats för hopp och omtanke. Både nu och så långt fram i tiden som du önskar. När någon ger en gåva till den minnesfond du startat tänds ett virtuellt ljus. Varje tänt ljus ger forskarna ökade resurser och hopp för alla hjärt- och lungsjuka i Sverige.

Skattereduktion för gåvor

Nu kan du få skattereduktion för dina gåvor till Hjärt-Lungfonden. Varje gåva ska uppgå till minst 200 kronor vid ett gåvotillfälle och minst 2 000 kronor under ett år. Vi hjälper dig med alla papper. Läs mer om skattereduktion här.

Senast uppdaterad 2015-01-16